22 March 2015

PE CALEA INGUSTA...


Doamne… greu e drumul catre cer! E ingust si mi-e greu sa ma tin pe mijloc. Ma clatin citeodata obosita si dau in toate partile; de pe margini, mai arunca unii cu gunoaie. Altii rid si imi spun ca ma cunosc ei cine sint si ca nu sint demna de drumul pe care merg… si sint si din cei ce merg cu fruntea sus, mingiindu-si ciucurii cu mindrie… si se uita batjocoritor; parca drumul e al lor… parca le apartine. Dar eu stiu ca drumul e al Tau… este drumul crucii, si pe el ai purtat crucea cu pacatele mele pina in virful Capatinii. Pacatele mele au fost duse pe drumul asta inainte de a porni eu pe el. E drumul pe care trebuie sa merg indiferent ce opinie au drumetii sau privitorii. Drumul Iti apartine Tie si Tu mi-ai spus sa Te urmez.

Merg pe drumul Tau, Doamne...  dar ma misc tare incet; si de cite ori ma loveste ceva sau cineva de pe margini, ma revolt. Nu vreau sa ma revolt… as vrea sa port in mine pacea Ta… dar undeva inauntrul meu... tot se tulbura eul. Am incercat sa-l omor …dar parca are sapte vieti. E tare greu pe drumul asta, Doamne, si e atita nedreptate pe El! Doar ca, daca ma gindesc bine, si Tu ai fost nedreptatit, chiar daca Tu n-ai avut nici o vina.

Amindoua drumurile sint in panta… Drumul cel larg insa are panta in jos. Numai putina energie sa ai si te tot duci. Mai ai vreun prieten care te impinge putin? Parcurgi distante, nu gluma. Drumul ingust insa are panta in sus… e o rampa, e obositoare; fiecare pas iti consuma energia… fiecare miscare e facuta cu truda. Sudori reci in unele momente si popasuri marunte cind nu mai ai energie sa avansezi.

Cineva drag mie mi-a dat astazi un text sa citesc. Sa il recit in timp ce merg pe drum …ca m-am poticnit. Astazi am nevoie de sfatul, si mingiierea, si promisiunile Tale mai mult ca ieri. Multumesc pentru scrisorile Tale de dragoste pe care le gasesc in Biblie! De la Tine vine speranta noastra.
………………………...

Romani 12:9-21…
"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau si lipiti-va tare de bine. Iubiti-va unii pe altii cu o dragoste frateasca. In cinste, fiecare sa dea intiietate altuia. In sirguinta, fiti fara preget. Fiti plini de rivna cu duhul. Slujiti Domnului.
Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. Ajutati pe sfinti, cind sint in nevoie. Fiti primitori de oaspeti.
Binecuvintati pe cei ce va prigonesc; binecuvintati, si nu blestemati.
Bucurati-va cu cei ce se bucura; plingeti cu cei ce pling. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramineti in cele smerite.Sa nu va socotiti singuri intelepti.
Nu intoarceti nimanui rau pentru rau. Urmariti ce este bine inaintea tuturor oamenilor. Daca este cu putinta, intrucit atirna de voi, traiti in pace cu toti oamenii.
Preaiubitilor, nu va razbunati singuri; ci lasati sa se razbune minia lui Dumnezeu; caci este scris: "Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati, zice Domnul."
Dimpotriva: daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manince; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei gramadi carbuni aprinsi pe capul lui.
Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine."

3 comments:

gaby_d said...

buna dimineata din nou!
am citit si aceasta postare..of,cat de mult uit uneori de aceasta partea care"nu ar trebui sa se ia de la mine"

prima parte a textului,cea fara ghilimele,e scrisa de tine?
daca da..felicitarile mele!


(imi cer scuze ca n-am stiut sa discern eu asta dar fiind de putin timp pe bloguletul tau..nu prea stiu..)
pupici;)

Rodica Botan said...

Prima parte e scrisa de mine...in care explic cit este de greu de fapt sa mergi , sa traiesti asa dupa cum ar trebui si cum ceilalti din jur citeodata nu te ajuta: unii se cred mai buni , altii te batjocoresc...A doua parte este un text din Biblie pe care Deb mi-i l-a trimis la lucru stiind ca nu sint in apele mele. Textul e nespus de frumos. Stiam ca nu multa lume scoate Biblia sa il citeasca asa ca l-am scris eu acolo.

Imagineaza-ti daca oamenii din societatea de azi ar incerca sa-si traiasca viata dupa asemenea invataturi, cum ar arata lumea noastra...?!

gaby_d said...

aproape perfecta!