12 April 2020

PREGATIRI DE NUNTA...

   

Este ziua de Pasti...o zi atit de importanta cit nici nu putem sa o punemin rind cu alte sarbatori. Domnul Isus a sfirsit lucrarea de mintuire a omenirii. Ne-a rascumparat din sclavia pacatului si suntem liberi. Ce urmeaza sa se intimple cu noi pe viitor este alegerea noastra.
     Dar Pastele asta este un pic...diferit. Cu tot ce se precipita in ultima vreme:  omenirea, pamintul, politica lumii, vremea...tot, dar tot absolut arata catre niste profetii care anunta venirea Domnului Isus- venirea Mirelui...
     Pina si cei necredinciosi au inceput sa isi puna intrebari pe care nu aveau de gind sa si le puna cu putin in urma. E prea de tot...descrierea Bibliei este prea corecta...Problema este ca timpul si evenimentele se petrec unele pe altele atit de repede incit nu stim cit timp mai este si nu stim daca ne mai este alocat timp suficient sa avem luxul sa stam in cumpana cit ne comanda eul nostru .
     M-am gindit un pic la cita treaba este cu o nunta. Ca asa este ilustrata venirea Domnului - ca o nunta. Mereu ma gindesc la parabola cu cele zece fecioare. Dar pentruca am pregatit cel putin patru nunti la viata mea ( am doi frati cu 16 ani mai mici ca mine si cele doua fete ale mele) cam stiu cita munca si alergare si cite toate trebuie pregatite pentru o nunta...plus...la toate alea trebuie sa te pregatesti si tu personal ca sa arati cit de cit ...imbracat si spituit ca de nunta.
     Dragii mei...cei ce cititi rindurile acestea - vreau sa va reamintesc ca suntem in acest timp de pregatire. Trebuie sa fim constienti de insemnatatea acestor momente premergatoare celui mai grozav eveniment ce s-a petrecut pe planeta asta. Nu pierdeti timpul in filozofii si activitati fara rost. Trebuie sa stim si sa credem ca ii apartinem Lui - in primul rind. Trebuie sa avem certitudinea, credinta in El. Apoi sa nu uitam ca la o nunta nu putem sa ne infatisam oricum. Cuvintul Lui Dumnezeu este viu si lucrator si ne va invata ce avem de facut fiecare. Cit ne duce mintea si cit ne impinge inima trebuie sa facem totul ca sa fim gata la venirea Lui.
     Asa ca ...Domnul sa va ajute sa intelegeti ca invitatia asta la nunta Mielului este pentru oricine vrea. Sa ignori invitatia inseamna sa alegi o eternitate in iad. Grabiti-va de va pregatiti si spuneti si celor dragi sa se pregateasca. Domnul vine in curind. Maranatha!

1 comment:

Marta said...

Ma intreb daca pot zice din toata inima in fiecare clipa ;VIno doamne Isuse .Da vine nunta Mielului ,sa ne pregatm deci .