04 December 2018

RAVAS DE LA TATI...



Marta said...
     Draga Rodica , 
     Am dorinta si indemnul sa spun ceva pentru voi, cei dragi , ramasi aici pentru o vreme fara Elisei . Unchiul meu Gherasim , al treilea dintre cei 16 copii ai familiei Botan din satul Cheia catun Botani ,deci tatal lui Elisei -  plecat din Muntii Apuseni pentru o piine mai buna , a plecat in Valea Juilui . Elisei cel mai mare copil al lui , a plecat in America din dragoste pentru Avram fratele lui mai mic si respect pentru mama lui . Mi-a spus atunci "...plec ... Avram are nevoie de dragostea si mingaierea noastra si mama nu pleaca fara noi ". 
    In urma cam cu 2 luni intr-o discutie telefonica cu el imi spunea "Sunt inca ca un leu dar un leu in cusca ...nu mai pot lucra . Am venit aici , in America si iti spun ca mi-a fost tare greu . Am lucrat cu disperare  ca erau multe de facut pentru familie si pentru cei veniti din Rominia si care aveau nevoie de ajutor".
     Am concluzionat ca a ramas acelasi om pe care l-am cunoscut , plin de idei nobile si cu multa compasiune pentru cei din jur. Asta a fost varul meu , care m-a uimit prin cunostiintele lui atit profesionale cat si istorice si mai ales cu daruirea lui pentru lucrarea Domnului. Venea la Aiud cu unchiul Iacob , cu Ticu si altii . Asa inviora mica noastra biserica prin cantari si vorbiri pline de carisma si dragoste . A plecat in America dar a lasat aici amintiri placute. 
     Mi-a spus , tot la telefon ca e gata sa plece la Domnul - fara frica , stie ca a primit iertare deplina si este fericit ca are in jurul lui pe cei dragi . Spunea ..."simt dragostea copiilor mei ,felul in care se poarta cu mine ma umple de pace si multumire .Stiu ca sunt iubit asa cum si eu am iubit si parca as vrea sa mai stau cu ei".
     Dragii mei ,Elisei a plecat la Domnul si a lasat-o pe Lica in grija voastra, cu mingaierea ca veti fi tot asa de uniti in jurul ei ca in jurul lui . Aceasta este si porunca Domnului insotita de  o fagaduinta . Este si sfatul meu  dat fiind ca povara dusa in trei e mai usoara . Va iubesc pe toti si doresc ca mingaierea Domnului sa fie deplina pentru voi caci despartirea este vremelnica si ne vom intilni in curind cu cei dragi.
     Toti cei de aici sint cu gandul alaturi de voi . Eu, casa mea si verisoarele care sint in Aiud . Va imbratisam .
   Marta Muresan



1 comment:

cella said...

Frumoasa marturie ...