23 February 2018

MAI AVEM SI VESTI BUNE...A MURIT BILLY GRAHAM!



     Mai avem si vesti bune… a murit  Billy Graham.


     De ce zimbiti parca incurcati de fraza asta? Nu este oare o veste buna cind cineva ajunge la tinta? Nu asta este tinta noastra de urmasi ai lui Christos sa ne terminam cu success alergarea?


     Carismaticul Benny Hinn, propovaduitor al unei evanghelii de prosperitate era astazi intr-o secventa live in care vorbea despre Billy Graham si faptul ca pentru asa o perioda lunga acest evanghelist a reusit sa stea departe de cele doua slabiciuni care murdaresc lumea evanghelica ( banii si femeile) - “recunostea” ca el a dus evanghelia prosperitatii un pic…prea departe. Pus in fata acestui tablou – a evanghelistului Billy Graham incheindusi cu success socotelile pe acest pamint…poate ca dumnealui se simte fara sa vrea obligat sa se cerceteze. Si mai stii? Poate ajunge sa duca la oameni si adevarata  veste buna pina la urma .


      Cu ani in urma am citit ceva ce m-a impresionat. Modesto este orasul in care traiesc si eu si desi cu ani in urma era un orasel dragut de fermieri, astazi a ajuns sa fie pe locul 1 in intreaga America  la furturi de  masini . Nu mai zic ca recent pe McHenry, renumita strada unde annual se fac plimbari cu masini vechi- un festival renumit, s-au mutat niste centre care dau droguri si seringi la drogati -  si strada a inceput sa fie patronata de oamenii strazii cu carucioarele lor incarcate cu tot avutul personal. S-au mai gindit si alte orase din Bay Area sa ne fericeasca si au platit oamenilor strazii din orasele lor bani buni sa se mute la Modesto…si dinsii au venit…si inca mai vin.


     Ei, dar cu ani in urma in Modesto isi incepea Billy Graham si inca doi evanghelisti misiunea lor. Au hotarit acestia 3 doua lucruri de care s-au tinut cu strasnicie . Si aceste lucruri desi au o valoare nemaipomenita  sunt rezultatul unei calitati de care mai toti ducem lipsa. Si asta este umilinta. Nu una prefacuta ci o umilinta reala care sa accepte ca suntem pacatosi si ca avem slabiciuni si ca atare trebuie sa actionam inainte de a cadea in ispita izolindu-ne de situatii care ar putea sa ne duca in ispita. Cei trei au hotarit in Modesto…sa nu se atinga de puscuta cu bani si nici sa nu stea singuri intr-o camera in prezenta unei alte femei decit  propria lor sotie- si astfel sa nu dea de gindit sau de ghicit sau de inventat nimanui. Ce treaba desteapta au facut!!! Si astfel s-au putut ocupa de evanghelizare si nu au putut fi implicati in nici un scandal cu sau fara pricina.


     Eu zic ca trebusoara asta ne-ar fi de folos si noua…cei care incercam sa mergem clatinindu-ne si bijbiind pe calea cea ingusta. Si da…am o veste buna. Inca mai avem timp sa ne structuram viata in asteptarea pretului alergarii. Billy si-a sfirsit alergarea frumos. M-a pus pe ginduri…

1 comment:

Anonymous said...

Billy Graham a avut o misiune foarte grea , comparata cu aceea a unuia din cei doi ingeri trimisi in Sodoma ca sa scape viata nepotului lui Abraham .
El si-a indeplinit menirea, dar lotitii contemporani au preferat si ei sa ramana in Toar si s-au oprit intr-o pestera . Ei nu au deloc dorinta sa ajunga la munte !