31 January 2018

ASIGURARE DE VIATA


 

“Ferice de cel ce ingrijeste de cel sarac! Caci in ziua nenorocirii Domnul il izbaveste; Domnul il pazeste si-l tine in viata. El este fericit pe pamint, si nu-l lasi la bunul plac al vrajmasilor lui. Domnul il sprijineste, cind este pe patul de suferinta; ii usurezi durerile in toate boalele lui”

Psalm 41 : 1-3

 

     M-am gindit citind aceste versete la cite asigurari ne mai cumparam noi in ziua de azi. Asigurare de sanatate, asigurare de casa: de inundatie si  de foc sau  cutremur, asigurare de viata, asigurare de moarte …Si ne costa toate astea o groaza de bani si daca nu le avem suntem falimentati.
     Versetele de mai sus mi-au amintit de asigurarea de masina si de sanatate pe care tatal meu le-a avut vreo douazeci de ani dupa ce a venit in America. Scrisese pe o hirtiuta un verset din Biblie si l-a lipit pe geamul de la spate al masinii. Si in tot acest timp nu a avut nici un accident si nici o problema de mers la spital. Dar ca sa procedezi asa iti trebuie…o pastila mica cit un bob de mustar ca sa te vaccineze impotriva atacurilor celui rau. Credinta, de asta avem nevoie.

     Si mi se pare atit de deslusit Cuvintul acestui Psalm care ne ofera o asigurare mult mai cuprinzatoare decit asigurarile pe care ni le putem plati aici pe pamint in viata asta. Cind suntem pe patul de suferinta , nici o asigurare nu ne poate da usurare de dureri in orice boala. Dar, uite ca Dumnezeu poate face si acest lucru - dar asigurarea asta o obtinem nu pe moment- si nu cu bani, desi am putea sa ne folosim si de bani ca sa ne asiguram ca avem incheiat acest contract minunat…

    Ferice de cel ce ingrijeste de sarac”…Atit! Si ai una din cele mai importante asigurari de viata…

1 comment:

Anonymous said...

Cred ca ai exprimat in cuvinte simple si frumoase un adevar ce valoreaza viata vesnica pentru oricine-l poate impartasi altora ca mine .