29 January 2018

DESPRE RESURSE...


     Ieri ascultam cu tatal meu o predica. Ma minunez uneori de cit de multe idei poti sa scoti din acelasi verset . Ca si un diamant pretios taiat de un mester iscusit, fiecare cuvint al Bibliei, fiecare verset are atitea fatete nebanuite. Era vorba de daruri…de talentele ce le avem, de resursele financiare si de resursele de timp.

     Am auzit mereu vorbindu-se de ele. Stim cu totii parabola cu talantii pusi in negot si stim si despre slujitorul care si-a ingropat talantul. Stim despre femeia saraca care a aruncat in visteria templului ultimul banut si de bogatul care a aruncat o punga de galbeni cu o valoare infinit mai mica decit banutul femeii. Pentruca conteaza cum daruim si daca nu daruim din inima mai bine tinem punga ascunsa in sin.

     Dar predica era  despre o alta valoare care ni s-a dat cu acelasi scop…sa o dam altora. Si cel care vorbea spunea ca avem obligatia sa nu o tinem pentru noi - ca ni s-a dat Cuvintul Bibliei sa il imprastiem. Unde? Acolo unde suntem. Cind? In fiecare zi? Cum? Prin trairea noastra nu numai prin cuvint. Se pare ca cele mai bune predici sunt cele traite. Si pentru alea nu trebuie sa studiezi teologie ci doar sa traiesti ceea ce citesti si ceea ce inveti din Cuvint.

     Ce sa mai zic? Mai bine trec  la fapte. Nu uitati cind va uitati in jur daca va vede cineva ce faceti  , sa va uitati in sus mai intii. Si daca e ok cu ceea ce faceti pe verticala, nu va mai obositi sa cercetati pe orizontala ca totul e in ordine.

No comments: