17 March 2017

Pina mai putem...

"Dragostea sa fie fara prefacatorie. Fie-va groaza de rau , si lipiti-va tare de bine."
Romani 12:9

Daca as cauta cu luminarea aprinsa dupa un sfat mai bun - dupa un indemn mai intelept spre o viata traita bine, n-as putea sa gasesc. Dar ca sa traiesc asa imi trebuie doua lucruri esentiale: sa pot sa fiu sincera si sa stiu ce este bine.

Noi oamenii am creiat atitea norme sociale in care trebuie sa ne incadram ca sa fim acceptati in societate, sa fim vazuti bine si cotati ca valori in societatea in care traim - incit ceea ce aratam ca suntem pe dinafara nu seamana deloc cu ceea ce de fapt suntem pe dinauntru. Nu vi s-a intimplat sa raspundeti la vreo intrebare atit de deschis, de sincer incit sa se sperie cel sau cei cu care vorbiti? Mie imi place la nebunie sa raspund asa - pur si simplu dezarmezi pe cei cu care vorbesti. Nu le vine sa creada. Stiu ca e adevarat, stiu ca asta este raspunsul corect - dar nu pot crede ca ai curajul sa raspunzi in acest mod. Fara prefacatorie...ce concept mai este si asta? De ce sa nu fim diplomati, prefacuti, politicosi, galantoni ?

Si apoi sa ne fie groaza de rau si sa ne lipim tare de bine. Acuma asta este si mai complicat intr-o societate unde este atita confuzie incit nu mai stie nimeni ce e bine si ce e rau. Am citit zilele trecute despre un predicator transgender. Nici nu stiu cum sa exprim ceea ce gindesc - de unde s-o iau? De la care capat? Azi am citit despre o familie din Australia cu 5 copii. Mama a devenit un "el" si unul dintre baieti a devenit o "ea"...si sotul- tatal zimbea ingaduitor...si tacut. Nu mai spun ca mai rau ca asta sau mai jos ca acuma nu se poate ca de cite ori zic asa aud alte timpenii.

Oameni buni...e musai sa ne lipim de singurul lucru curat care exista...Cuvintul Lui Dumnezeu. Zilele sunt grele si timpul este scurt...Sa ne lipim tare de bine pina mai putem sa o facem.

No comments: