22 March 2017

DROGATUL...

Rasfoiam astazi o carte … ”More of Paul Harvey’s -The rest of the story” by Paul Aurandt. Cred ca am sa traduc citeva lucruri interesante… Povestea de astazi este nr. 18 - “Going to Hell with Dr. Morell” (Mergind in iad cu Dr. Morell).


Dr. Theodor Morell. Ceea ce ii lipsea in competenta era compensat prin carisma lui. Este introdus in societatea de diagnosticare a pacientilor, face impresie, si cei impresionati sint captivati – pina la urma, in toate sensurile cuvintului.

Un caz specific de luat in consideratie…

Dr. Morell este invitat in privat la cineva acasa. Gazda se plinge de probleme intestinale. Medicul pare ingrijorat; de cita vreme dureaza acest disconfort? Intermitent… o vreme destul de indelungata. Dind din cap intelegator si fara nici o ezitare, Dr. Morell ofera un diagnostic si sugereaza un tratament.

Mai tirziu pacientul face urmatoarea remarca: ”Nimeni nu mi-a spus niciodata atit de clar si atit de precis ce bai am”. Metoda lui de vindecare este asa de logica, incit am cea mai mare incredere in sfaturile lui. Am sa ii urmez prescriptiile pina la ultima litera.”

Aceste prescriptii “logice” au inclus bacteria exotica, si hormoni, si fosfor, si dextroza, si beladona… si stricnina. Nu destula stricnina sa omoare pacientul, bineinteles. Periculosul, daca nu pe de-a-ntregul indracitul Dr. Morell, cerea dependenta pacientilor sai, pentru bani, prestigiu… si experimente sinistre.

Dupa citeva saptamini, pacientul observa ca, starea lui este mai buna. Cuvintele lui personale sint: ”Ce noroc pe mine ca l-am intilnit pe Dr. Morell! Mi-a salvat viata. M-a salvat intr-un mod minunat.”

In timp, starea de bine a pacientului se va imbunatati din ce in ce mai mult. Pentru ca Dr Morell va adauga la prescriptiile lui arsenal-amfetamina. Speed (droguri). Propria lui afirmatie este ca pacientii lui au fost in general foarte rar bolnavi. Nu inainte de a fi fost introdusi Doctorului Morell insa. Acuma povestea este putin schimbata. Acuma orice simpla ingrijorare a pacientului este tratata cu pilule si injectii, o seama intreaga de medicamente de o paleta chestionabila, care se intinde de la medicina la practii oculte. Iar rezultatul este o persoana care abia se mai tine pe picioare, cu o paloare ce da in culoarea verde… o umbra doar a omului de altadata. O epava umana.

Inecat intr-o mare de simturi, cind sus, cind jos, pacientul nu mai doarme mai mult de trei ore pe noapte. Un somn greu. In citeva luni pare ca a imbatrinit citiva ani deja. Si inca are incredere in Dr. Morell. Adevarul fie spus… este dependent de droguri… si are nevoie de ele.

In acest caz specific, tratamentul a durat 9 ani… uimitor de mult, tinind cont de cantitatile de atropine, si stricnina, si amfetamina consumate de pacient in aceasta perioada de timp; 28 de tipuri de medicamente in total, cu toate efectele lor directe sau indirecte. Drogurile si-au facut misiunea… N-o sa uitam niciodata sau n-ar trebui sa uitam sau sa iertam pacientul domnului Morell… pacientul care a fost la inceput si… monstrul care a devenit pina la urma. Si cu toate astea, ironia monumentala a asocierii lui cu acest doctor megaloman a fost ca pina la urma maestrul care l-a femecat pe pacient a devenit cel fermecat, si pradatorul a devenit prada…

Numele Doctorului Theodor Morell s-a pierdut in uitare.
Numele doctorului ni-l amintim doar din cauza pacientului lui, un monstru drogat care a petrecut ultima decada a vietii lui spulberat si tremurat, cu creierii in pioneze, si care inca de pe pamint a trait in iad – din cauzalui Morell.

Hitler a fost un om drogat. Si acum… stiti si restul povestirii…
............................
Ce mi s-a parut curios este faptul ca metoda diavolului, asa de veche cum este, o foloseste inca cu succes. Pacatul, ca si otravurile prescrise de Dr. Morell... vine intr-o forma in care ai zice ca ajuta pe bietul om sa duca o viata mai buna... il fericeste. Apoi pe cind omul devine dependent de anumite apucaturi nesanatoase, nu mai poate face nimic... aparenta fericire s-a dus si semnele tulburatoare ale unei decadente apar in mod evident. Dar este prea tirziu sa poata singur sa se rupa din gheara diabolica ...

Nu uitati insa... ca Dumnezeu este mai puternic. El poate sa rupa gheara diabolica si sa-i elibereze pe cei care intr-adevar vor sa se elibereze... si mare putere are rugaciunea. Trebuie s-o practicam...

2 comments:

Alin Cristea said...

pacietilor - pacientilor
discomfort - disconfort
confidenta - incredere
strychnine - stricnină
deantregul - de-a-ntregul
amphetamines - amfetamină
megalomaniac - megaloman
femecat - fermecat

Rodica Botan said...

Alin! Cred ca ti-a scapat unul! Poate chiar doua! Ce-ti alegi tu tot joburi din astea neplatite?

Unul dintre noi pare ridicol. Ghici care?