12 February 2017

E DUMINICA...

   
      E duminca... Ziua noastra de odihna. In Vechiul Testament citim despre regulile date de Dumnezeu poporului evreu. Daca ne gindim bine, Dumnezeu nu avea nevoie de odihna, dar a dat reguli pentru noi, pentru ca sa functionam cit mai bine in trupul nostru uman, in conditiile de viata de pe pamint.
     Cit de buna este odihna!... Si evreii isi odihneau trupul, dar cind era vorba de suflet, aveau de facut o groaza de treburi ca sa se puna in rinduiala vizavi de lege si de poruncile date de Dumnezeu prin Moise.
     Dar vine Domnul Isus si ne da odihna totala prin jertfa Lui. Nu mai suntem legati de legi stricte si de obligatii. Vine femeia aceea saraca si arunca doi banuti in tezaurul templului si Domnul Isus spune ca ea da mai mult decit bogatul care a aruncat cu fala o groaza de bani. Domnul Isus ne da odihna si sufletului - stiind ca de acum toate datoriile noastre au fost platite... viitorul ne este asigurat, si efortul nostru este atit de mic, incit oricine... pina si unul atirnat pe cruce poate in ultimele clipe sa il faca - precum a facut tilharul.
     Si totusi... oamenii alearga si se tirasc in genunchi si se sacrifica... se roaga la pereti pictati si aprind luminari ieftine, ca sa aiba lumina in lumea viitoare - cind li se ofera gratuit mintuire, fericire, lumina, viata vesnica.
      Astazi e prima zi a saptaminii pe care noi o celebram ca fiind ziua cind Domnul Isus a inviat. O noua era... pentru tot crestinul. Cum o celebram? Este o zi de odihna atit pentru trup, cit si pentru suflet... Si cind ne gindim la suflet si la odihna primita prin sacrificiul Domnului Isus, ar trebui sa fim plini de bucurie, de multumire si de lauda.
      Si stiti ce? Stiti ce am observat? Ca din ce imi merge mai bine dintr-aia uit sa fiu bucuroasa, multumitoare si sa Il laud... Si atunci ma tot mir de ce Dumnezeu mai lasa cite-un junghi sau cite o problema, cite o pierdere de vreun fel... ca sa imi aminteasca ce si cit am, ca sa pot multumi - ca altfel uit. Ca sa pot sa ma bucur, ca altfel sunt mereu nemultumita si mai vreau... nici eu nu stiu exact ce. Si uite asa intr-un tirziu sa imi amintesc ca trebuie sa-I aduc laude cu multumire.
      Si sa n-o mai lungesc cu vorba... ca am de gind sa ma bucur astazi, sa multumesc si sa Il laud pe Dumnezeu. Si va doresc si voua o duminica binecuvintata.
                               Pace, frati si surori... Pacea Domnului!

No comments: