15 February 2017

AMNEZIA CARACTERULUI?

    Pare ca tinerii chinezi  au inceput sa uite caracterele care formeaza minunata lor caligrafie a limbii lor traditionale. Unii numesc acest fenomen "amnezia caracterelor". Folosinta enorma a computerelor si a telefoanelor duce adesea la neglijarea scrisului in limba chineza si unii tineri nu-si mai amintesc caracterele pe care le stiau atit de bine in copilarie. Un tinar spunea..."nimeni nu mai scrie cu mina nimic- cu exceptia numelui si a adresei unde locuiesc."
     Dar sint unii oameni care au amnezia caracterului personal- alt soi de caracter. Cind sint la strimtoare- in vreo incurcatura parca ..."au uitat" ce trebuie - sau ce este bine sa faca, si aleg orice altceva ca sa iasa din incurcatura.
     Dumnezeu l-a numit pe Iov un om neprihanit si drept, un om cu frica de Dumnezeu si care sta departe de orice fapta rea. ( Iov 1:8). Dumnezeu i-a ingaduit Satanei sa se atinga de tot ce avea Iov: copiii lui, bogatiile lui si chiar si de sanatatea lui. Dar in ciuda situatiilor critice prin care a trecut, Iov refuza sa-l blesteme pe Dumnezeu. "In toate acestea Iov n-a pacatuit." V:22. Satana a vrut sa-i demonstreze Lui Dumnezeu ca Iov nu are caracter- dar a dat gres.
     Amnezie de caracter? Nu. Caracter este ceea ce sintem; nu este ceva ce putem sa "uitam". Aceia care si-au pierdut caracterul au ales sa-l piarda...
Cindy Hess Kasper
tradus Rodica Botan

No comments: