04 June 2016

IN ASTEPTARE...

Matei 25Nouă Traducere În Limba Română (NTLR)

Pilda celor zece fecioare

25 Atunci Împărăţia Cerurilor va fi asemănată cu zece fecioare, care şi-au luat lămpile şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci dintre ele erau nesăbuite, iar cinci erau înţelepte. Cele nesăbuite nu şi-au luat cu ele şi untdelemn atunci când şi-au luat lămpile, dar cele înţelepte, împreună cu lămpile, şi-au luat şi untdelemn în vase. Mirele întârzia, astfel că ele au aţipit toate şi au adormit.
La miezul nopţii a răsunat un strigăt: „Iată mirele! Ieşiţi-i în întâmpinare!“
Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au pregătit lămpile. Cele nesăbuite le-au zis celor înţelepte:
– Daţi-ne şi nouă din untdelemnul vostru, pentru că ni se sting lămpile!
Dar cele înţelepte au răspuns:
– Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă, nici vouă! Duceţi-vă mai bine la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă!
10 În timp ce ele se duceau să cumpere untdelemn, a venit mirele. Cele ce erau gata au intrat la nuntă împreună cu el, iar uşa a fost închisă. 11 Mai târziu au venit şi celelalte fecioare şi au zis:
– Doamne, Doamne, deschide-ne!
12 Dar el le-a răspuns:
– Adevărat vă spun că nu vă cunosc!
13 Aşadar, vegheaţi! Căci nu ştiţi nici ziua, nici ora (când vine Fiul Omului)[a].
............................................................................................

Atunci... e Acum... Si Mirele intirzie. Ca sunteti ortodocsi, ori penticostali, ori baptisti, orice ati fi - daca sunteti crestini, sunt sigura ca ati auzit pilda aceasta spusa de Domnul Isus - ilustrind perioada dinaintea venirii Lui a doua oara. Ca Mire si Judecator.

Stiti ca untdelemnul este Cuvintul Lui. Cititi cu atentie parabola. Intelegeti ca este absolut important sa cautati dupa Cuvint pina nu este prea tirziu si nu va puneti eternitatea in primejdie. Cind semnele cerului vor anunta venirea Lui, degeaba o sa alergati sa va restabiliti identitatea fata de El...d egeaba oamenii vor dori sa accepte existenta lui Dumnezeu si sa accepte suveranitatea Lui, ca va fi prea tirziu. 

Cuvintul Lui ne spune cum va fi lumea la venirea Lui si este deja exact asa cum spune Cuvintul. Mereu am crezut ca este o figura de stil cind Biblia zice ca oamenii nu vor sti sa faca diferenta dintre bine si rau. Spuneti voi daca ati mai vazut asa ceva sa se intimple pe fata acestui pamint... atita confuzie in lucrurile cele mai elementare. Oameni seriosi, pusi in functii inalte, se ocupa de niste chestii de care cu citiva ani in urma am fi ris sa ne prapadim, nu altceva - si uite ca astazi traim aceste glume proaste. Venirea Lui este aproape. Sa ne trezim la realitate si sa adoptam o pozitie serioasa fata de lumea asta care a innebunit... si fata de Cuvintul Lui care dainuieste vesnic! 

Scena este pregatita. Chemati-L pina mai este vreme! Sa ne cunoasca si sa isi aminteasca de noi cind va veni pe norii cerului. Nu aminati - timpul este scurt si trece cu o iuteala de neimaginat. In Tel Aviv zilele astea s-au adunat cita frunza si iarba sodomitii lumii la parada. Iadul isi manifesta cu nerusinare toate scirboseniile posibile. Si fecioarele sunt atipite... oamenii cumsecade n-au ulei in candele... stau nepasatori, ascunsi intr-o odaie de asteptare. Noi suntem acei nuntasi adormiti. Este vremea, este timpul, este momentul sa ne trezim si sa ne cercetam candelele!... 

3 comments:

Titirca Dumitrache said...

Inflatia de puncte de suspensie e o reflectare a pauzelor dese in gandire. Era clar ca nu stii sa scrii, dar acum e clar ca nici sa gandesti nu prea stii. Alin Cristea e un baiat destept cand va demasca drept "pocaiti tampiti si prosti". Invatati, ba, analfabetilor intai sa scrieti si pe urma scrieti!

Rodica Botan said...

Domnule Titirca bun venit pe spatial meu virtual. Cred ca ai invatat sa scrii inainte sa inveti sa fi politicos. Nu stiu citi ani ai dar eu am 60. Poate as putea sa iti fiu bunica. Ti-ar place ca cineva sa vorbeasca asa cu bunica ta? Nu cred ca ti-am facut absolut nici un rau si nici nu intentionez. Ce poate sa te determine sa arunci cu ocari la oameni care nu ti-au facut nici un rau. Poate blogul este modul in care imi alung singuratatea...Ti se pare ca ti-am luat ceva din ce ti se cuvenea de te dai asa la mine? Invata sa te porti frumos ca ortografia nu este totul in viata. Si nici punctuatia.

Anonymous said...

Eu am mai multe bloguri dar nu mi-asi permite sa las pe orice nelegiuit sa ma injure si sa jigneasca la mine acasa, de aceea inchid comentariile si eventual las comentarii care merita lasate nu orice gunoi. In cel priveste pe Alin Cristea el are dreptate cand vorbeste de "pocaiti tampiti", el cel dat afara de la pocaiti,pentru ca este uimitor cum pocaitii il accepta pe grupurile lor pe facebook ,ii citesc mizeriile de bloguri, etc. Comportati-va dar demn stimati crestini pocaiti si nu-l mai lasati sa va calce in picioare orice mizerabil.