13 June 2016

Cind trimbita va suna...

M-am apucat de citeva ori sa scriu, si tot ce imi trece prin cap sunt doar lucruri negative, depresii, teama, nelamuriri si o stare ca aceea pomenita in Biblie despre unii care in vremurile din urma or alerga in toate partile nestiind ce sa faca.

Este noaptea nuntii, cind fecioarele au adormit in asteptarea Mirelui, si unora li se termina uleiul. Este ceasul cel din urma cind Stapinul inca mai asteapta lucratori in vie ca sa ii plateasca cu pretul intreg al unei zile de munca. Este timpul cind cei care au ingropat talantul nu mai au vreme sa il dezgroape si sa-l puna in negot. Este un timp dificil pentru intreaga omenire.

In fiecare zi auzi cite o traznaie mai mare decit in ziua precedenta. Canada, de exemplu, a legiferat ca unele acte sexuale cu animalele sunt acceptate de lege. Tocmai cind credeam ca targetul a atins limita de jos cu acceptarea folosirii veceului de ambele sexe - dupa cum li se casuneaza unor oameni in ziua respectiva.

Ce atitudine trebuie sa luam? Este clar ca mizeria acopera pamintul in mod uniform, si chiar daca ai vrea sa fugi de situatiile astea, nu ai unde sa te refugiezi. Si tot in ajutorul nostru vine Biblia, care ne spune ca unde suntem, cam pe acolo sa stam. Ajutorul vine de la Domnul, si nu este niciun alt loc pe pamint unde sa te ascunzi decit in mina Lui. Candela sa ne fie plina si sa stam gata in asteptare. Hainele de nunta sunt absolut necesare. Citeam undeva ca in timpurile vechi, cind regii chemau la nunta pe cineva, ei ii trimiteau acelei persoane un rind de haine speciale pentru nunta, si nimeni nu putea intra daca nu era imbracat cu hainele trimise de rege. Asta era semnul ca esti invitat. Biblia spune ca cei care nu vor fi imbracati cu haina de nunta vor fi dati afara.

Suntem noi pregatiti? Avem haina alba daruita in dar de Domnul Isus Christos care a murit pe Golgota pentru pacatele noastre? El i-a oferit o haina alba fiecarui om... tot ce trebuie sa facem este sa o imbracam. Esti pregatit de nunta? Trimbita va suna curind. Esti gata?

19 comments:

Anonymous said...

Desigur, aceste indemnuri pe care le-ai prezentat in scris: "Suntem noi pregatiti? Avem haina alba daruita in dar de Domnul Isus Christos care a murit pe Golgota pentru pacatele noastre? El a oferit o haina alba la fiecare om...tot ce trebuie sa facem este sa o imbracam. Esti pregatit de nunta? Trimbita va suna curind. Esti gata? " sub forma retorica le auzim la toate evanghelizarile tinute de " pocaiti " si ascultatorii sunt mereu " lasati cu ochii in soare " Dar ai putea oare sa ne spui tu concret care este sau ce este " haina alba "? si cum "se imbraca" aceea ? Mai la subiect : Care sunt faptele neprihanite ale sfintilor ? ( Apoc.19.8 )

Rodica Botan said...

Haina este iertarea=- si ni se da atunci cind il recunoastem pe Domnul Isus ca Somn. Este Mintuirea care ni se acorda fara plata si fara sa avem merite. Sunt Meritele Domnului Isus. Haina trebuie sa o tinem curata...Odata imbracati trebuie sa o pastram . Faptele nu ne duc in rai dar ele for fi rasplatite. Faptele vor fi semnele dupa care vom fi recunoscuti ai cui fii suntem. Daca suntem cu adevarau ai Lui vom fi altoiti in El si faptele noastre vor fi hranite de seva sfinta a vitei in care am fost altoiti.

Zsolt said...

Am stat si eu adese PE GANDURI si m-am gandit oare unde ar fi un loc linistit pe acest Pamant? Dar nici eu nu gasesc un loc mai bun decat in mainile Domnului. Rautatea exagerata se intinde ca o ceata asupra acestui Pamant. Ma mir cum Dumnezeu inca are rabdare. Dar in mod sigur, nu mai este mult pana cand el isi va chema copii sai acasa. Nu de geaba spune scriptura ca in zilele din urma va fi ca in timpul Sodomei si Gomorei in ce priveste pacatul. Scriptura spune ca in Sodoma pacatul s-a extins de la mic la mare. Auzim deja despre copii care de abia sant la gradinita si se abuzeaza sexual intre ei.
Dar in timpul Sodomei sus pe munte Dumnezeu era cu Avraam, el reprezinta mireasa Lui Cristos. Lot era simbolul credinciosilor scapati din necazul cel mare.
Tot asa este si astazi, Dumnezeu sta de vorba cu fii de credinta ai lui Avraam sus pe munte. Dumnezeu are o discutie speciala cu acestia. El ii descopera acestora planul sau cu privire la viitor.
Cat priveste haina pe care noi trebuie s-o imbracam este insasi Cuvantul.

Anonymous said...

Vezi, Rodica draga mosului , de multe lucruri te straduiesti sa le inveti, numai de cele trebuincioase pentru a trece examenul la Facultatea de Constructii Divine si Spirituale nu te ingrijorezi mai de fel ! Cum ai vrea ca sufletul tau sa fie guvernator peste zece CETATI de pietre vii daca n-ai habar de regulile de guvernare din lipsa de la predarea lectiilor ?
Iata unul din raspunsurile corecte ( de pe grila in care sunt corecte mai multe paragrafe )
Precum este " talmacit " in versetul citat din Apocalipsa 19.8, Inul subtire al hainei albe sunt fapte neprihanite Apostolul Iacov ne scrie , in capitolul doi ca acestea sunt importante Apostolul Ioan, de asemenea a scris despre Cain ca faptele lui erau rele, dar ale lui Abel erau neprihanite si singura fapta mentionata in Biblie cu privire la cei doi gemeni este aceea privitoare la modul de inchinare ( pentru ceasul acesta sta porunca : " orice genunchi sa se plece in Numele Lui Isus Hristos ") Domnul Isus ne-a invatat sa facem in primul rand fapte de credinta , adica ce a poruncit prin gura apostolilor Sai : Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in Numele Domnului Isus Hristos spre iertarea pacatelor ( desigur, noi trebuie sa le iertam pe ale altora , dar nu si pe ale noastre , ci sa ne pocaim de ele , iar iertarea alor noastre n-o putem primi decat daca implinim corect porunca de a ne boteza "cine crede si se boteaza va fi mantuit, cine nu ..." nu ! )

Anonymous said...

Botezul in Numele Domnului Isus Hristos este prima fapta de credinta a crestinului, si apostolul Pavel ne-a explicat in amanunt ce inseamna el in ochii= privirea lui Dumnezeu
A doua fapta de credinta a crestinului este partasia cu fratii si surorile Domnului incheiata prin Cina Domnului , tot la fel de amanuntit explicata in epistole
Si a treia fapta importanta este spalarea picioarelor , poruncita de Domnul Isus sub cuvant de datorie

Anonymous said...

Sunt bifate pe grila de raspunsuri si alte fapte , insa acestea trei sunt eliminatorii. Toate celelalte fapte vin in urma acestora, fiindca dupa pocainta si botez ne-a fost trimisa " fagaduinta Tatalui ", ca Duhul Lui Cel Sfant va locui in noi si El este Cel care ne da in continuare si vointa si infaptuirea tuturor cdelorlalte , cu bucurie, nu cu truda si cu intristare pentru blandele Lui " mustrari " ( Caci El a zis : " Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc "..)Iar pedeapsa exemplara este : esti lasat afara!

Anonymous said...

Imi aduc aminte de lectiile lui Iosif Ton prin anii '81-'82 ,tinute in Cluj miercurea seara , cand lipseam de la cursuri ca sa-l ascult . El zicea , traducand cuvantul " neprihanire " prin indreptatire Astazi avem https://dexonline.ro/definitie/neprih%C4%83nire care -l traduce= defineste cu alte intelesuri , dar eu cred ca el a pus definirea corecta , si aceasta se potriveste exact cu ce am predicat eu in comentariile de mai sus , intelegand prin fapte neprihanite fapte care ne indreptatesc la viata prin primirea mantuirii , spre deosebire de faptele moarte de care trebuie sa ne pocaim , (Evr.6:1) si sangele lui Hristos sa ne curateasca cugetul nostru pentru a putea sluji Dumnezeului celui viu Isus ,(Evr.9:14) nu Treimii idolatre care este o copie a baalamismului feroce pus in slujba de catre nicolaiti , aceea ,fiind in floare in Biserica inca din timpul Bisericii din Sardes unde aproape ca nu mai existau fapte desavarsite inaintea Domnului , ci doar faptele moarte ( Apoc.3.2) Banuiesc ca cititorii Bibliei stiu care sunt acelea .

Rodica Botan said...

Treime idolatra? Poti sa explici? Nu crezi in Tatal, Fiul si Duhul Sfint?

Anonymous said...

Tatal, Fiul, Duhul Sfant nu-s trei nume, nici persoane, cum gandesc acei ce sunt obisnuiti cu icoane .Un crestin care gandeste si pe Domnul Il iubeste cerceteaza des Scriptura , nuobisnuiti cu icoane .Un crestin care gandeste si pe Domnul Il iubeste cerceteaza des Scriptura , nu vorbeste doar cu gura ci el spune cu credinta ca-n Numele-i biruinta . Asta e descoperirea : Dumnezeu ascuns de lume in trei titluri cu un Numeprin care S-a prezentat cand pe pamant a umblat . Tatal, care e Duh Sfant (Ioan.4:24) a vorbit lui Moise, (Exod.3:14) bland ,intocmai ca lui Ilie (1Reg.19:12) si lui Pavel, marturie -avad pe toti cei ce-i insoteau cand pentru Domnul luptau fiecare-avand in gand ravna pentru Domnul Sfant si pentru buna-nchinare fara sa aiba confirmare pana-n clipa de chemare cand pe nume-au fost strigati si de Domnul intrebati......

Anonymous said...

.Drept raspuns , au zis si ei : Care dintre dumnezei esti Tu , Cel ce ne vorbesti in cuvinte omenesti ?
Dintre cate carti s-au scris doar intr-una e cuprins raspunsul la intrebare , acelasi pentru fiecare -ar vrea sa stie Numele Celui ce ESTE Tata, Fiu , Duh Sfant : si-aceea Biblia se denumeste ca fiind Scriptura Sfanta ce pe Iahweh Il prezinta ca fiind Iahshuah ,singur Domn din vesnicie si Acelasi pe vecie ( Evrei 13.8) Orice limba omeneasca trebe sa-L marturiseasca : Isus , Jesus , Iosua , dupa cum s-a dat limba ,la turnul Babel, se stie, pe motiv de pedepsire pentru refuz la-nchinare dupa voia Domnului....Multe-as mai avea sa spun , daca locu-ar fi cel bun , intr-o casa locuita in care pacea-i primita de oameni ce vor s-asculte Cuvantul descoperit pentru timpul de sfarsit al vremii de mantuire , cand copiii Domnului vor pasi in vesnicie .

Rodica Botan said...

Din ce Carte ai scris aici ca nu recunosc versetul sau intrebarea a fi din Biblie...
"Drept raspuns , au zis si ei : Care dintre dumnezei esti Tu , Cel ce ne vorbesti in cuvinte omenesti ? "
Incep sa am indoieli ca citim aceeasi Carte...

Anonymous said...

PRECIS nu m-am asteptat la un asa comentat, dovedind ca ai uitat ceea ce mereu citesti in Biblia ce-o numesti Cartea ta de capatai ( cel putin asa sustii prin ce pe blogul tau scrii ).
De aceea socotesc de folos sa-ti amintesc despre Moise, omul bland ce-a vorbit cu Dumnezeu vrand s- afle Numele Sau cu gand binevoitor sa-l transmita la popor ( Exod 3.13 )
Nu te-ai intrebat vreodat' de ce El porunc-a dat : " Sa nu ai alti Dumnezei afara de Mine " ?
Si nu ti-a trecut prin gand faptul ca Duhul Lui Sfant a vorbit in limba lor la multime de popor , fiecarui pe-nteles dupa neamul de purces ( din care ei proveneau ). Putea El sa le vorbeasca chiar si 'n limba ingereasca. insa fara de folos ( nu-L cunosteau pe Hristos la momentul cu pricina , cand le-a fost iertaata vina ) Mai tarziu, pe-un drum de piatra , cand Saul mergea cu cearta si pedeapsa la crestini , s-a'ntalnit chiar cu Acela ce-a purtat cununi de spini nestiind ca-i Acela pe care Il prigonea . ( prin insasi faptul ca l-a intrebat " Cine esti Tu, Doamne ? " ne dam seama ca recunostea aratarea unui Dumnezeu despre care nu invatase la Seminar si nu stia atunci ca Isus este Cel Adevarat, singurul Domn si Stapan care-si face auzit glasul .prin cuvinte din graiul omenesc
El a vorbit si cu Moise gura catre gura iar proorocii auzeau Glasul Domnului .)
Citind mai pe indelete ai putea sa-mi dai dreptate : noi citim aceeasi Carte . Fiecare cum gandeste, asta ne deosebeste ! Dar aceasta nu-i o crima daca pe parcurs s-arata peste noi a Lui lumina

Rodica Botan said...

Exista un singur Dumnezeu. Nu am auzit exprimarea asta, sau nu mi-e familiara. Am sa caut ...eu citesc din traducerea aia veche de [pe cind era mama tinara . Am vazut ca au aparut la voi noi traduceri si noi exprimari. S-ar putea sa o fi si luat razna...mai stii? Ma redresez eu...

Anonymous said...

Tat n-ai inteles, ar fi trebuit sa stii cum e cu poezia inspirata din Scripturi . Vezi cum tratezi poezia cantata a lui Ioanid , dspre tradarea Iubitei lui Iacov
https://youtu.be/EBWoIEcqxzg

Anonymous said...

Nici u8n pastor de denominatiune nu-ti va spune adevarul ca el crede in divinitate tripersonala, numai daca il iei la rost prin versete din Scripturi , abia atunci vei vedea ce crede de fapt , cu totul altfel decat se exprima in predici
De exemplu, in Scripturi este prezentat Iahweh ca si Creator, dar si ca singur Mantuitor si ca si Mire si sot
caci Facatorul tau este barbatul tau: Domnul este numele Lui, si Rascumparatorul tau este Sfantul lui Israel. El Se numeste Dumnezeul intregului pamant,
Iar in Noul Legamant = Testament, Acel Domn este recunoscut a fi Isus Hristos , insa nu de toti evreii, ci numai de catre ucenicii Lui

Anonymous said...

Imi cer scuze , am scris la repezeala , dar stiu ca mai era cineva care L-a recunoscut pe jumatate , caci intraga descoperire nu le este data niciodata lor . Vreau sa zic ca mai erau unii care stiau ca Isus este Sfantul lui Israel , si -i chinuia aceasta cunostinta fara pocainta

Anonymous said...

Ce-as avea de-adaugat referitor la " barbat "e ca nu intamplator El numeste -al Sau popor ( cand este neascultator ) prin cuvantul greu, de " curva "...necredincioasa Israel si vicleana Iuda (Ier.3:8)
Si, gandind duhovniceste realitatea ,-asa cum este despre dragostea divina - care nu-i parabola , ci-exprimare sincera despre cine suntem noi azi, in vremea de apoi, spalati in sangele Lui "caci prin viata din el face sangele ispasire" de curvia duhului , fiindca noi am preluat o Treime de barbat !

Anonymous said...

https://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/2016/06/20/atentie-crestini-isus-al-trinitatii-nu-este-isus-al-bibliei/

Rodica Botan said...

zici...'fiindca noi am preluat o treime de barbat". Sa iti spun drept eu am o minte simpla, si unele lucruri pe care incerci sa mi le spui nu prea le inteleg. Apoi nu sunt teolog si incer sa spun numai cit stiu si cum stiu. Nu ni s-a dat la toti la fel. Unele lucruri pe care le-ai spus mi se par ciudate - poate nu inteleg sensul sau sunt prea adinci pentru mine sau...straine de cunostiintele mele. Am vazut ca pui unele articole despre o persoana pe care nu o cunosc si nu am avut timp sa citesc despre ea. Eu prefer sa inteleg Biblia citind din Biblie. Biblia se explica singura. Daca te iei dupa unul sau dupa altul uneori ajungi pe carari salbatice si te sperii...cel putin eu asa simt.
Nici macar nu stiu cum te cheama...M-as adresa uneori dar n-am cui...ce sa zic ? Domnul "Behaiala?" Nu te supara acuma dar am ris singura cind m-am gindit cum sa ma adresez persoanei cu blogul "behaitul..." Na ca iara m-apuca risul. Cel putin ma duc la culcare pe o nota pozitiva. Domnul cu tine . Sa auzim numai...glasul Pastorului ca de behaiala suntem satui.