27 March 2018

Ce cred despre ...credinta?


     Ati auzit vreodata fraza..." credinta in credinta"? Se spune ca 9 din 10 americani cred in Dumnezeu. Ca nu-ti vine sa crezi asa ceva daca te uiti la comportamentul oamenilor. Dar ...asta spun statisticile. Ca americanii cred in ceva, nu ma indoiesc - ca doar si ateii cred in ceva...credinta lor este ca Dumnezeu nu exista pentruca asta le convine. Daca ar zice ca exista spun unii ca asta i-ar obliga sa faca ceva, sa se comporte intr-un anume fel, si tocmai asta evita.
     Dar...aproape imi vine sa cred ca ateii sint mai cu bun simt si mai sinceri decit unii credinciosi care zic ca...ei cred...dar pun accentul pe verbul "a crede" si nu pe obiectul credintei lor...
     N-am nici o dorinta sa critic pe nimeni ca asta nu ma ajuta pe mine la nimic. Pur si simplu vreau sa ma clarific pe mine cum si in cine cred ca sint sigura ca daca ajung sa practic aceasta credinta asa cum trebuie - treaba asta imi va schimba viata.
     Ieri ma gindeam la cina pe care o luam, si la tot ce se spune despre impartasirea cu trupul si singele Lui Christos. Unii iau cina fara sa asculte sau sa aprofundeze cele ce se spun inainte de a lua cina- ca daca o iau in chip nevrednic isi asuma niste riscuri. Ce riscuri? Daca cina cea de taina este doar un simbol cum unii cred, ce riscuri poti sa-ti asumi ? Dar daca este o putere si daca luarea cinei este un act sacru ...ceva se intimpla. Asa ca...unde-i TAINA? Ca ii spunem noi..."Cina cea de taina"...
     Mi-am amintit de femeia care s-a atins de Domnul Isus si care s-a vindecat pe loc - cind o putere a iesit din El, asa incit El S-a intors si a intrebat ...sa stie cine s-a atins de El. Nu a fost o atingere simpla...ca s-or fi atins zeci si sute de oameni de Domnul Isus- dar ea s-a atins "cu credinta "... in EL, ca El poate sa o vindece.
     In mintea mea deci , cina este o atingere de El...si atunci nu degeaba multi sint bolnavi - daca o iau in chip nevrednic. Asta iara imi spune ca multi ar fi sanatosi daca ar lua-o asa dupa cum este specificat in Sfinta Scriptura. Nu-i asta logic?
     Astea bineinteles sint observatii si concluzii ...pe care le-am adunat ascultind cind la unii, cind la altii, cind gindindu-ma la Cuvint, cind incercind sa inteleg inca ceva despre credinta, despre puterea Cuvintului, despre Adevar...Daca n-as avea nevoie de ADEVARATA CREDINTA in fiecare zi...?! Dar am!!!

3 comments:

Anonymous said...

IOAN 13 cu 4 si continuare...
S'a sculat de la masa s-a dezbracat de hainele LUI, a luat un stergar si s-a incins cu el.
5.Apoi a turnat apa intr-un lighean,si a inceput sa spele picioarele ucenicilor, si sa le stearga cu stergarul cu care era incins.
6...
7.Drept raspuns Isus i-a zis: ce fac Eu tu nu pricepi acum dar vei pricepe dupa aceia.
8......Isus i-a raspuns:"Daca nu te spal Eunu vei avea parte deloc cu Mine."
14. Deci, daca Eu Domnul si Invatatorul vostru v-am spalat picioarele si voi sunteti datori sa va spalati picioarele unii altora.
15....si voi sa faceti cum am facut Eu.
17.Daca stiti aceste lucruri, ferice de voi DACA LE FACETI.

Cam asta am citit in biblie.Asta se citeste de 2000 de ani.Si ce au gasit de cuviinta sa faca crestinii? Doar ceea ce le convine sau ceea ce au primit prin traditie sau doctrina denominatiei.
Ramine totusi o intrebare: ce este mai important sa punem in mintea noastra, Cuvintul lui Dumnezeu sau ceea ce ne spun oamenii?

elena marin-alexe said...

Având în vedere mersul vremurilor actual, nu mi-aş dori să trăiesc fără adevărata credinţă, nici măcar o clipă. O consider şi este busola vieţii mele, draga mea, Rodica.
P.S.Şterge primul mesaj...:)

Marta said...

Si eu am. Multumesc ca ma atentionezi.