20 March 2018

ATIT !



“Cind vei minca si te vei satura, sa binecuvintezi pe Domnul, Dumnezeul tau, pentru…” Deuteronom 8:10

   Nu stiu cum sinteti voi dar eu sint un critic nemaipomenit de bun. Am ajuns sa fiu experta in asa ceva - si pentru asta mi-am format ochiul ani la rind. In societatea in care m-am nascut eu, critica si autocritica erau la mare cinste. Mai putin autocritica…pe aia o tineam in formula doar pentruca aveam un ochi critic si stiam ca altfel nu suna bine.
   Am inceput de tinara si am ramas pentru restul vietii un critic sever. Poate am adus critica la starea de arta perfectionata. Nimic nu-mi scapa…am un ochi bun, sint un observator excelent…ce mai…ar fi trebuit pina acuma sa am ceva medalii si diplome pentru critica.

     M-am gindit adineuri ca nicaieri in Biblie nu exista cuvintul “critica”. Cuvintul folosit de Biblie pentru ceea ce numim noi critica este judecata si judecata este o treaba serioasa care daca nu e facuta corect poate sa ne dauneze. Acuma sa explic de ce am vorbit de critica. Pentruca odata alunecati pe derdelusul asta, luam viteza si nu ne mai oprim sa vedem si lucrurile bune, ci privim tot ce este in jur cu un ochi ocupat numai sa vada ce este rau ( si asta este de cele mai multe ori chestie de opinie).

     Cuvintul spune…”cind vei minca si te vei satura…sa binecuvintezi pe Domnul…” Si eu maninc de mai mult de trei ori pe zi…dar nu cred ca de cite ori imi bag ceva in gura las sa iasa din gura mea binecuvintari si multumiri…Domnului. Critica insa mai mult ca sigur ca nu lipseste…ceva intotdeauna nu este exact asa cum as vrea. Fructele arata bine dar nu sint coapte si nu sint suficient de dulci…piinea nu e intotdeauna calda si moale ca scoasa din cuptor… cafeaua prea fierbinte sau nu suficient de calda…s.a.m.d. Va regasiti putin in ceea ce spun?
  
     N-am nici un scop cu cele scrise mai sus decit sa-mi amintesc mie insami de binecuvintarile Domnului…alea pe care nu le vad si nu le merit. Atit!!!

1 comment:

Marta said...

Incerc sa depasesc faza .......