21 July 2012

FELICITARI ...( UNEI PRIETENE DRAGI)

http://frbct.net/index.php?option=com_content&task=view&id=948&Itemid=174

De citiva ani buni de cind am inceput sa scriu pe acest blog, am ajuns sa imi fac citeva prietene. Una dintre aceste prietene este Cristina Micsa. Inca de la primele mele postari am avut onoarea sa fiu luata la intrebari - direct si la subiect de Cristina. S-a putut vedea ca e interesata de unele lucruri pe care le spuneam dar inainte ca sa-si mai piarda timp de pomana cu mine, fata vroia sa stie exact unde stau in raport cu credinta si in pozitia mea vizavi de valorile sociale ale societatii noastre.
     Am zimbit multumita intelegind instinctiv parca unde o sa duca acest mic interogatoriu. Si intr-adevar de-alungul anilor ce au urmat am legat cu ea o prietenie greu de explicat dat fiind faptul ca nu ne-am vazut niciodata. Dar tragem nadejde ca ziua aceea va veni. Familia ei mi-a devenit draga pe masura ce Cristina mi-a devenit din ce in ce mai apropiata.
     Ea se ocupa de grupa mijlocie de copii la biserica ei si in linkul de mai sus la ultimul dintre punctele de acolo- la minutul 17 veti asculta discursul ei de sfirsit de an scolar. Un fel de dare de seama a ceea ce a calauzit-o in munca ei cu acesti copii din anul ce a trecut. Daca as fi mama ei as fi foarte mindra de ea...daca as fi sora ei la fel. Ca prietena nu pot decit sa imi arat admiratia si sa v-o prezint si voua pe Cristina. Asta este linkul blogului ei...http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/ si daca veti asculta pelicula, veti intelege pasiunea acestei mame pentru copii ei si pentru copiii bisericii si rivna cu care invata si se straduieste sa prezinte adevarul Scripturii acestor copiii care se izbesc la scoala zilnic de practici si idei straine de adevar- idei pagine.
Ii doresc succes in continuare si multe bucurii...

10 comments:

Cristina said...

Awwwww, thank you!!! Nu m-am asteptat la un post dedicat mie. De fapt, ajutorul pe care mi l-ai dat este de nepretuit. Tot timpul ai avut rabdare cu incapatinarea mea. Multumesc mult ca ma numeri printre prietenele tale si abia asteptam sa ne vedem!! Love you!!

Rodica Botan said...

Cristina, este un privilegiu faptul ca te-am cunoscut. Si am invatat multe de la tine. Ar trebui sa dai clase cu subiectul "prioritati in viata". Realmente conteza ce alegeri facem si in ce ordine. Si tu ai toata admiratia mea pentru aceste alegeri pe care le-ai facut pina acuma. Nu cred nici macar ca a fost intuitia sau logica ta ci faptul ca L-ai lasat pe El sa te conduca si ai avut incredere in promisiunile Lui. Mindra sa stau linga tine. Am fost impresionata de cuvintarea tinuta de tine. Ai inceput cu emotii dar ai terminat pe un ton vehement. Nu numai ce ai spus a avut putere ci si felul cum ai spus. Felicitari!!!

viorica abbu said...

M-ai facut curioasa asa ca am vizitat si eu blogul.
Dezamagirea a fost totala.Numai clisee de genul "Comunismul este superior,capitalismul este pe marginea prapastiei hai sa-i dam un branci'.

am sa-ti dau doua exemple :
"ONU: Cum sa omori copiii cit mai eficient

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un ghid care detaliază cele mai eficiente modalităţi de a ucide copiii nenăscuţi, cu metode diferite, la diferite etape de dezvoltare a copilului nenăscut.

Daca organizatia asta isi spune “a sanatatii” de ce nu tine cont de sanatatea copiilor nenascuti? Ce inseamna avorturi în condiţii de siguranţă? De cind este dezmembrarea unui copil o conditie de siguranta? De cind este taierea unui copil in bucati un drept al omului?..."

PARDON ???
Sau

"Legile nu mai au valoare

Fără aprobarea Congresului, administraţia Obama a anunţat astăzi că va opri deportarea şi va începe eliberarea permiselor de muncă pentru aproximativ 800.000 de imigranţi ilegali. Asta este ceea ce face un dictator! Aici.

Americanii trebuie sa-si dea seama ca acest presedinte face rau Americii cum nimeni in istoria acestei tari nu a mai facut. Sa vedem cum:

1) Distrugerea Americii si transformarea ei într-o tara fara Dumnezeu.

2) Scoasa toată influenţa creştină si promovînd islamul si ateismul

3) Distrugerea capitalismului şi înlocuit cu marxismul."

Si alte asemenea gogorite care apar la fiecare postare si care arata ca doamna nu intelege nici pe departe legile,politica,relatiile sociale ci vrea cu dinadinsul sa critice tot ce nu e din ograda propie.

puerilitatea si totala hilaritate a comentariilor de fapt ma inspaimanta daca zici ca persoana se ocupa de copii..

Rodica Botan said...

abbu...ce-ai zice daca tot ce spune cristina este adevarat? Cristina face scoala cu fetele ei acasa. De fapt cea mai mare este deja la college. A invatat cot la cot cu ele ...am foarte mult respect pentru ce face. In timp ce studia cu ele,paralel a inceput sa dezvolte un gust pentru politica. Ca o necesitate. Nu sint atit de citita cit este ea in acest domeniu dar din cite pipai cu miinile mele si vad schimbarile cu ochii mei- si miros si eu ce se intimpla ...Cristina are pulsul corect al vremii.
Se schimba "peisajul" in tara asta abbu...cu fiecare secunda - si pare tot mai mult ca "seamana ciinele cu coada."
Sub umbrela ONU se intimpla mai mult decit vad ochii...mult mai mult. Problema cresterii populatiei se rezolva in doferite feluri in diferite parti ale lumii. Nu de mult am vizitat Ungaria si in Capitala tarii am vazut in 3 zile curat 7 copiii. I-am numarat. Nu erau pe strada, nici la muzee, nici la piata linga taraba de dulciuri. Unde-s copiii? Primul lucru pe care dragul de Obama a facut cind a devenit presedinte a fost sa alocheze 1 milion de dolari pentru nu stiu ce tara in Africa pentru avorturi. da-mi voie sa intreb eu acuma...Pardon? Probabil pentru asta a luat premiul Nobel pentru pace, nu? Ca a omorit viitorii soldati...si ai omoriti n-o sa faca nici galagie si nici razboi...
Ce scrie Cristina pare de acolo din Romania gogorite. Pentru cei care traiesc insa in America si mai ales pentru cei care au gustat din fericirile aduse de comunism, realitatea pe care o traieste tara asta este exact asa cum spune ea. Si transformarile sint atit de rapide ca te ia cu fiori . Nu putea sa aiba o tara ca asta un dusman mai priceput ca sa o distruga decit unul din interior. In fond cine l-a ales pe acest om care nu poate nici macar sa isi prezinte un act corect care sa certifice ca s-a nascut pe teritoriul acestei tari? Sint multe schimbari in tara asta . Vorbeam deunazi la o sedinta cu cineva si mi-a spus ca cumnata dinsei lucreaza pentru o agentie de guvern - si spunea ca doamna cheama zilnic sa adauge clienti la agentia ei carora sa le dea mincare de gratis ca daca nu, isi pierde slujba- daca nu are oameni suficienti. A creeat guvernul o armata de slujbasi care traiesc pe spatele celor care muncesc. Taxele cresc si in curind visul american va deveni un cosmar. Se termina curind grasimea adunata in anii frumosi ai acestei tari- si atunci sa vezi armonie...
Cristina stie ce vede si citeste si descoae sa vada e unde pornesc toate astea...Cred ca sint neplacute postarile ei...dar sint adevarate.

Cristina said...

Doamna Abbu, cred ca ati citit cu repezeala. Nu spun niciunde ca comunismul este superior, ci dimpotriva, urasc comunismul cu pasiune. Pentru ca il urasc in acest fel, nu vreau ca ONU sau Obama sa il aduca in America.

Dvs sinteti de acord cu ONU ca sa avorteze copiii din Africa? Eu nu sint. O tara civilizata are o Constitutie. Nu v-ar deranja daca presedintele ar incalca-o?

Eu despre asta vorbesc, despre lucrurile rele care se intimpla in America si in lume. Daca nu am dreptate, va rog sa imi aratati unde. Va multumesc.

viorica abbu said...

Rodica,imi pare rau ca stric atmosfera.Scopul scuza mijloacele ,stiu,dar mijloacele trebuie sa fie documentate,corecte istoric.Acolo pe blog din care am citit foarte mult,sub aparenta criticii viciilor societatii moderne si institutiilor ei autoarea vrea de fapt sa ne aduca la sharia musulmana.
"Totul este de la dumnezeu,noi avem datoria doar de a ne rugam lui"

Insiruirea de vorbe care infiereaza ba presedintele america,ba ONU,ba presedintele columbian,ba pe ala,ba pa alalat .nu aduce date concrete,paralele inre date,sa vedem si noi din documentare care este diferenta si adevarul...

si eu pot scrie un articol "Statul roman decimeaza sistematic handicapatii ca politica impusa de organismele mondiale.
Si crede0ma ca umplu 4 pagini imediat.

Asa da doamna,felicitari ca educa copii ei,nu stiu de ce este de subliniat asta,bravo ei ca se ocupa de copii...dar problemele lumii o depasesc netto.Una este predica la biserica si altele relatii economice,politice sociale nationale si internationa;e.

viorica abbu said...

Doamna Cristina,hai sa mai zic ceva.Un amarat de senator daca incalca o lege ajunge in fata congresului.
Un presedinte nu poate incalca o lege cu buna stiinta.
Si da,pentru tot spuneati :Jos mana de pe banii mei' da,vreau avorturi in africa,caci nu sunt in stare sa-si asigure mancarea,nu sunt in stare sa produca nimic afara de rugaciuni si le or copii de foame.Si eu platesc pentru ajutoarele umanitare.

viorica abbu said...

AAaaa chiar s-a unflat biscuitul in mine.
Prin ce forma ONU(!) care are zeci de organisme umanitarea face ceea ce afirmati ???
Vreau o hotarare a ONU cu numar si data, care sare sa ceara avortul in tarile africane.

Cristina said...

Doamna Abbu nu ma acuzati de ceva ce nu am spus. Asa cum dvs cereti dovezi asa trebuie si sa dati atunci cind faceti anumite informatii. Eu sint impotriva shariei musulmane, deci nu am cum s-o doresc.

Cit despre incalcarea legilor de catre senatori si presedinti nu cred ca sinteti dispusa ca sa discutati. Daca va arat cum senatorii si presedintele incalca legea atunci ma credeti?

De obicei pun link-uri la articolele care arata afirmatiile facute in articolul postat de mine.

De exemplu cum ONU a facut un ghid cum sa se avorteze: http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/70914/1/9789241548434_eng.pdf

viorica abbu said...

Rodica,pauza ce am facut-o nu este pentru ca am abandonat subiectul ci pentru ca am recitit materialele de pe blogul d-neiCristina si am analizat.

Dumneai contorsioneaza realitatea pentru a raspunde cerintelor dansii religioase.


Faptul ca onu recomanda prezervative in tarile lovite de Sida,de ex nu inseamna ca programeaza natalitatea.Dar asta ii convine frozav dnei Cristina care este un fel de PROVITA peste ocean...
Ca atare eu raman la convingerea mea,ma retrag din discutie.
Nu ca are importanta pentru cineva,dar daca cred ca suntem putin prietene este pentru ca la tine nu am intalnit asemenea tendinte.

sa ne auzim in curand