15 July 2012

Asociatia Politistilor Crestini din Romania

     La Lacul Rosu am intilnit pe citiva dintre fratii nostrii de credinta care sint de profesie politisti. Ei erau acolo la o Conferinta a Politistilor Crestini din Romania. Au participat in jur de 600 politisti crestini, de toate nuantele: penticostali, baptisti, ortodoxi, etc. Dar ei spuneau ca sint in jur de 2000 de politisti crestini in toata tara noastra. Am primit niste semne de carte in care erau enumerate citeva motive serioase de rugaciune. Rugaciune pentru acesti servitori ai publicului care au de a face cu situatii serioase si stresante. Ei trebuie sa mentina ordinea si au nevoie de discernamint si intelepciune de sus.
     Asociatia Politistilor Crestini din romania are urmatorul numar de telefon: 0745-234-336, si ii puteti gasi pe internet la E-mail :info@CPAro.ro . Pagina web: www.CPAro.ro

http://www.cparo.ro/blog/2012/07/13/a-xii-a-conferinta-apc-romania


   Iata pozele cu citiva dintre acesti frati ai nostrii - ei au nevoie sa fie tinuti pe brate de rugaciune si nu se sfiesc sa ceara acest lucru. Sa nu uitam sa-i aducem in fata Domnului .

9 comments:

viorica abbu said...

Buna seara Rodica.
Caldura mare.
Normal ca se inmultesc intalnirile diverselor grupuri si fractiuni,mai ales pe la Sinaia,Litoral sau alte statiuni racoroase.
Acum niste politisti se intalnesc si ei la lacul Rosu...
nu din initiativa comandantilor,nu din a sindicatului politistilor si nici a Asociatiei politistul nostru-prietenul nostru"
Ci din subventii religioase.
Rau.Arata rau.

Arata rau atata timp cand domnii joaca cu fundul in doua luntrii....una din care iau salariu-Politia Romana,alta de unde primesc bonusuri si sunt tinuti "in brate"
Eu daca treceam pe stada si auzeam prin geamul decshis ce ai scris aici intram si-i sapuneam .
Domnii apartin politiei romane,sunt platiti din impozitele intregii obste romane si raspund prin juramant de corectitudine si credinta....
Acum daca vine un baptist arestat la domnul politai crestin, ce face el ?? musamalizeaza.Iar daca vine un tigan sau un musulman??
ii da la gioale?Crestineste ??

Rodica,daca cei 200 de politisti ieseau din politie si faceau o firma particulara autogestionata si se descurcau prin forte proprii -jos palaria.Dar dumnelor au haine de la stat sporuri de la stat,concedii de la stat,bilete de odihna reduse la locurile de cazare ale politistilor aproape gratis,au si au...
Si vin acum sa se separe "ideologic" de politia romana.

Rusinos.
Grav
Ingrijorator ca oameni de buna credinta nu reusesc sa vada raul acestei situatii,oameni ca tine si ca altii tie.
Raul este fractionarea din interior a institutiilor de stat.Poate nu e rau.
Poate e metoda
si poate superiorii tai o stiu mai bine ca tine care crezi cu naivitate ca 2000 oameni buni la suflet au mancat gratar pe malul lacului Rosu.

Rodica am spus ce am pe suflet.armata si politia americana pazeste cu strasnicie ca nici-o influenta religioasa simbol sau verset sa nu apara pe uniformele,armele indemnele ei.
Si asa trebuie sa fie.
Sunt institutii vitale care este absolut interzis sa fie politizate sau religizate....

Rodica Botan said...

Seara buna abbu. A fost caldura mare pe unde am fost si am venit tot la caldura inapoi in California. Dar...am dat drumul la aer conditionat si am pus ghiata in apa. Se zice ca nu-i sanatos...dar noi ne-am obisnuit asa si nu mai putem rezista fara.
Despre politie...si mai ales politie crestina. Uite ca nu pot sa nu iti dau dreptate si nu pot nici sa iti dau. De ce? Pentruca sintem toti oameni. Sau crezi ca politia ar fi mai buna daca ar fi atei sau satanisti de pilda? Ca de crezut toti credem in ceva; unii cred in "nimic", altii in coincidente...O forma de religie tot avem. Ti-am mai zis eu ca Biblia spune( de fapt Domnul Isus spune) ca religia adevarata este sa ajuti pe vaduva si pe orfan. Daca politistii astia au o astfel de religie...nu vad unde este problema.
Ca in toate gruparile- oricare ar fi ele, se pot strecura si elemente corupte. Sint si au fost printre baptisti, penticostali, ortodoxi si catolici s.a.m.d. Dar n-ar trebui sa dam definitia uitindu-ne la exceptii, nu-i asa?
Abbu - daca politistii astia sint crestini adevarati ei trebuie- TREBUIE- sa aiba frica de Dumnezeu. Ce-i rau in asta? Si daca au frica de Dumnezeu ei trebuie sa respecte dreptatea Lui...legile si poruncile Lui si sa traiasca in valorile Lui. Acolo nu exista - nu trebuie sa existe santaje si musamalizari si treburi de genul asta. Este absolut interzis de abaiblie sa faci o nedreptate/ si un credincios va raspunde in fata Lui Dumnezeu pentru un astfel de lucru.
Daca am spus ca trebuie sa ne rugam- si daca ei politistii romani cer acest lucru- inseamna ca se straduiesc sa traiasca adevarurile despre care vorbesc; de aia o si fac public. Fii tu sigura ca nu statul le furnizeaza aceste conditii ci singuri s-au organizat si cu scopuri pe care sint sigura ca si tu le-ai gasi bune. Mai degraba ar trebui sa te bucuri . Nu inteleg de ce atitudinea asta negativa. Trebuie sa credem si sa speram ca si altii doresc ca societatea in care traim se poate schimba in bine; ca mai exista ceva bunatate ascunsa in sufletele noastre pe care s-o aratam celorlalti oameni. M-am plimbat un pic prin Romania si am vazut oameni frumosi. M-a coplesit bunatatea si dragostea lor si bunavointa lor...
Cunosc politisti americani organizati la fel. Eu locuiesc intr-o zona rea si acum vreo 15 ani un astfel de politist venea si parca masina in curtea mea la miezul noptii si isi facea hirtiile pentruca stia ca pe starda mea se vind multe droguri. In scurt timp cei cu drogurile s-au mutat ca nu le convenea prezenta masinii de politie. Si doar i-am spus omului la biserica unde locuiesc si cu ce probleme ne confruntam. Nu l-am platit si nu i-am facut nici un serviciu - si cred ca nici macar n-am avut sansa sa-i multumesc ca dupa plecarea alora n-a mai dat pe-aici. Nu toti oamenii sint 100% rai. Nici chiar noi doua...nu-i asa? Sau tu n-ai fost rea niciodata? Ca mie mi se mai intimpla sa fac cite-o boacana. O regret dupa- dar adesea e prea tirziu.
Stiu ca in Romania este multa coruptie- de fapt este peste tot. Sa fim insa pozitive- nu cei 2000 de politisti crestini creaza problemele in Romania; ba pot spune ca s-ar putea ca si ei sa agreeze cu tine si sa doreasca o schimbare a lucrurilor- sa doreasca un guvern corect si care sa vrea binele poporului roman. Nu putem judeca corect daca cunoastem lucrurile doar partial...
Si in alta ordine de idei, mi-era dor sa stau de vorba cu tine...bine ai venit .

viorica abbu said...

Rodica o singura observatie.
Da,toti suntem oameni-dar la noi acasa.

Ca functionari publici suntem-salariati cu contract de munca cu obligatii si avantaje.

A amesteca borcanele,a cauta sa ii promovam "pe ai nostrii" suna rau -cum am spus- o alta forma de nepotism si pile dar mai periculoasa ca ei vor promova anumite interese.
Daca fiecare grupare religioasa sau etnica ar face propriile Asociatii in politie-de exemplu- unde am ajunge ??

Si spune daca am dreptate sau nu cu politica americana in acest subiect.Poate gresesc,poate baptistii din armata americana au baza lor de antrenament.

Scuze ca sunt vehementa, dar asta este mai presus de ateu-credincios este siguranta mea si a copiilor mei de maine care nu vreau sa depinda de cum si la cine se roaga X sau Y.
Domnii,toti 2000 trebuiau rugati sa paraseasca politia si sa se gestioneze singuri si sa faca tot ce vor ei -democratic si legal-.

Rodica Botan said...

Abbu - eu sint un salariat aici in California - al celei mai mari companii de gaz si curent. Zona Californiei peste care este raspindita compania mea are 20 de grupari teritorice si eu am grija de una dintre ele- vorbec de profesia care o am si ea este sa mentin hartile electrice. Iti marturisesc si acuma ma si laud- ca grupul meu a fost afectat cel mai mult de niste schimbari si de economie si am pierdut mai bine de jumatate din oamenii cu care lucrez- dar in acelasi timp, cu frica de Dumnezeu si cu dragoste de oameni am continuat sa lucram si sa facem tot posibilul ca sa nu fie nici o gresala si sa nuintirziem sa modificam hartile electrice cu ce era mai important ca nu cumva sa fie un accident din cauza noastra. Astazi sintem cel mai productiv grup dintre cele 20 si directorul se mira si se intreaba cum reusim cind altii cad in nas. Iti spun cum...ne facem treaba cu frica de Dumnezeu si cu dragoste de oameni...Atit!!!
Oriunde am fii, in orice ocupatie am avea cineva poate fii afectat de gindurile, sau actiunile noastre. Ai dreptate sa fii foarte ingrijorata de morala, felul de a gindii, prioritatile, si chgiar credinta oamenilor. Dar...iti marturisesc ca in privinta unui ADEVARAT CREDINCIOS...a UNUIA CARE ESTE IN CHRISTOS...teama ta este pierdere de timp. Nu uita ca a fii cu adevarat un copil al Lui Dumnezeu trebuie sa urmezi niste porunci...cea mai mare este sa-L iubesti pe Dumnezeu si Domnul Isus spune ca a iubi pe aproapele ca pe tine insuti este urmatoarea. Fii ingijorata - dar nu despre adevaratii credinciosi. Organizarea lor nu are nimic de a face cu altceva decit cu dorinta de a sluji cit mai eficace pe acei pe care Dumnezeu i-a pus in grija lor in timpul serviciului. Ei vor fii trasi la raspundere chiar mai mult decit politistii ceilalti pentruca trebuie sa raspunda pentru faptele lor nu numai guvernului ci si Lui Dumnezeu.
Eu asa imi conduc grupul meu...si am mult succes. Trag nadejde sa ramin puternic linga Dumnezeu si sa imi fac datoria nu numai ca un cetatean al acestei tari care m-a adoptat pentru o vreme, dar si fata de Tatal meu care are reguli stricte pentru mine. El m-a invatat sa nu fur, sa nu mint sa nu-mi caut avantajele...sa iubesc pe aproapele ca pe mine insami...sa nu ma uit si sa tinjesc la bunurile altora si la familia altora. Si stiu ca pentru orice sminteala voi da odata socoteala. Compania mea s-ar putea sa nu stie daca fac ceva nepotrivit dar Dumnezeu stie si cunoaste si inima omului. Nu este loc unde sa ma ascund de fata Lui.
Daca as intra in politie sa zicem, cu valorile pe care le stiu si le respect, ai avea teama din pricina mea? Am aratat eu pe blog vreodata simpatie mai multa pentru cei de credinta mea? In discutiile noastre- si au fost multe si au fost contradictorii..te-ai temut vreodata ca am sa fiu nedreapta? Am fost chiar pusa sub microscop de unii care cunosteau anumite parti nu tocmai frumoase ale vietii mele- dar am acceptat ceea ce au spus daca a fost adevarat si nici macar nu le-am moderat comentariile- pentruca n-am vrut sa ma ascund. Aveau dreptate si a trebuit sa plec capul. Era vorba de trecutul meu si mi-am asumat responsabilitatea. Daca as intra in politie- zic eu...cu valorile pe care le am si cu dragostea de oameni pe care mi-a dat-o Dumnezeu, crezi ca as fi in stare sa fac nedreptati? Nicidecum...as fi si mai alerta in privinta asta...m-as controla in lumina adevaratelor valori ca nu cumva Numele Lui sa aiba de suferit, ca nu cumva cei pentru care El a murit sa sufere pe nedrept din pricina mea. Si El a murit pentru noi toti...si pentru cei care i se impotrivesc acuma...El nu vrea ca ei sa fie in asociatia celui rau...El vrea ca in dreptatea Lui raul sa fie pedepsit - si vrea ca in dragostea Lui plata sa o plateasca El, nu noi...

Rodica Botan said...

Nu mai am cuvinte sa-ti explic si am sa ma rog ca Domnul sa lucreze la inima ta si sa iti deschida ochii asupra valorilor Lui...care sint exact ceea ce omenirea are nevoie ca sa traiasca in pace si armonie. Da...trebuie sa ne temem, dar nu de adevaratii Lui copiii...ci de fii intunericului care n-au o baza morala, pentru care valorile se schimba in functie de interesele lor, sau ale mai marilor lor. Valorile Lui Dumnezeu sint vesnice. Cele 10 porunci sint baza oricarui sistem civilizat...a scoate aceste porunci dintr-o societate inseamna anarhie in aceea societate. A promova valorile Lui este singurul lucru care face sens pentru orice tara sau organizatie...
Cred asa pentruca simt asa...pentruca functionez asa. Si oridecite ori fac o prostie este pentruca nu sint cuplata cu valorile Lui...

viorica abbu said...

Rodica,in primul rand ma bucur ca ai dat atentie subiectului si ai raspuns atat de complet si complex.
Inainte de a scrie comentariul,m-am documentat putin si cum vezi mai jos am citi statutul acestei asociatii.
eu zic sa faci un exercitiu.
Inlocuiescte cuvantul crestin cu musulman si spune-mi daca mai esti la fel de incantata de rezultat.

Scop si Obiective

•Răspândirea Evangheliei Domnului (Coranului) şi Mântuitorului nostru Isus Cristos (aka Profetul Mohammed)în rândul poliţiştilor români şi prezentarea principiilor învăţăturilor şi moralei creştine de pe poziţii non-denominaţionale;

•Dezvoltarea relaţiilor interumane de ajutorare şi sprijin reciproc prin cultivarea părtăşiei creştine între poliţiştii români, pe grupuri mici, în filiale, dar şi la nivel naţional prin conferinţe;

•Crearea de fonduri in vederea facilitatii de schimburi umane crestin culturale,
•Ajutorarea membrilor asociatiei sa demonstreze relatiile cu Dumnezeu atat in cadrul serviciului cat si in afara acestuia,
•Asigurarea unui schimb de informatii si a unei cooperari cu bisericile crestine cu domenii de activitate similara din tara si strainatate, stabilirea unor raporturi de afiliere sau alte asemenea raporturi de asociere, parteneriat, afiliere, etc.


Cam ce crezi tu ca mai ramane din politia romana dac cercuriel din strainatate se baga cu fonduri,cu consilieri,cu programe,etc...???
Si cum va arata ? vor preda pistoalele si catusele ca sa convinga pe calea lui isus pe bulibasa sa nu mai fure sau sa promoveze cerseala si prostitutia ???

Inca odata nu ma intereseaza ce e in farfuria fiecaruia acasa,dar la cazanul din care mancam toti vreau ordine si disciplina legala, nu spirituala.

Rodica Botan said...

Trebuie sa admit ca ai un punct de vedere destul de puternic. M-am si speriat cind am citit ce ai scris in paranteze. Romania insa este o tara crestina - cu valori crestine. Cine traieste acolo trebuie sa inteleaga acest lucru. Daca te duci in tarile arabe ele au o guvernare in care religia are si isi spune cuvintul in toate cele. Crestinii sint supusi acestor reguli in tarile lor- rinduiala musulmana. Nu vad de ce intr-o tara crestina nu putem sa avem valori crestine. Cui nu-i place se poate muta acolo unde Coranul si Mahomed (fie iertat) isi spun cuvintul.
Nu…nu as vrea ca baptistii sa conduca- nici ortodoxi si nici celelalte grupari- dar sint uimita cum Biblia pe care toti crestinii o au drept temelie si capatii nu poate sa fie tinuta ca o lumina pentru picioarele noastre ca sa nu calcam strimb. Dumnezeu nu-i Allah. El nu se impune. El ne-a dat si dreptul de alegere si cei care nu-l vor - vor da socoteala in Ziua Judecatii. Si cei care sustin crestinismul trebuie sa se supuna acelorasi rinduieli. Exista valori ale noastre si ele pot fi schimbate si abandonate si altele le iau locul. Dar sint valori universale care nu pot fi schimbate. Sa nu ucizi! E clar…si valabil pentru toata lumea. Cine spune altfel greseste.

Ai dreptate ca daca inlocuiesc cuvintul crestin cu musulman nu numai ca nu sint incintata – dar ma apuca si groaza.
Acuma daca se raspindeste Evanghelia rezultatul ar fii ca mai multi oameni ar crede ca dragostea de oameni este o porunca care trebuie implinita. Rezultatul ar fii ca oamenii si-ar face mai mult bine decit rau. Daca se raspindeste Coranul, o sa se inmulteasca talibalismul…Cred ca si unii dintre musulmani sint de accord ca asta ar fi o plaga pentru omenire.

Acuma , din cite stiu schimbul de experienta este util in toate domeniile si daca politistii crestini pot invata unii de la altii cum sa se comporte mai bine…iara nu vad nici un rau. Cum sa ajute , cum sa serveasca mai bine populatia. Tu crezi ca un adevarat crestin nu sties a critice si sa scoata in evidenta greselile pe care le face el sau ceilalti? Un credincios adevarat trebuie sa se pocaiasca tot timpul. Din ce se apropie mai mult de Dumnezeu dintr-aia isi vede mai clar slabiciunile si greselile si este obl;igat sa faca schimbari in viata lui. Daca este nedrept- va trebui sa se confrunte cu aces testat sis a se lase de el. Daca este gelos sau lacom- acelasi lucru. Scriptura este ca o oglinda in care ne uitam sa ne vedem fata sufletului. Si cind e murdara sa o spalam…

Ce vezi gresit in asta…•Ajutorarea membrilor asociatiei sa demonstreze relatiile cu Dumnezeu atat in cadrul serviciului cat si in afara acestuia, Relatia cu Dumnezeu ne da un sentiment de modestie In fata Lui noi sintem mici si egali cu semenii nostrii. Biblia spune ca Dumnezeu nu se uita la fata omului si ne judeca corect- pe toti…El nu are favorite…

Du-te in unele sate crestine- este unul care 90 % este crestin- un sat de tigani unde nu mai au nevoie de politie. Poate cineva care citeste sa-mi si spuna numele satului ca nu-mi amintesc. Dumnezeu este un Dumnezeu al pacii si orinduirii. Doar daca nu s-or strecura si elemente false printer credinciosi- si atunci ce spui tu face sens – dar altfel- ca regula, o astfel de organizare si organizatie ar trebui sa functioneze ca ceasul…

Anonymous said...

Ingaduiti-mi si mie sa am o parere:Cred ca Asociatia Politistilor Crestini este un loc unde se promoveaza regulile unui bun crestin (dragostea .credinta ,dreptatea etc).Nu este un stat in stat ci un mijloc de crestere pentru a fi destoinici postului incredintat asa ca Daniel.Iosif,Estera si altii ,Lumea ar arata altfel daca cei in posturi publice ar studia Sfinta Scriptura si ar aplica-o in viata.Undeva trebuie sa invete aceste lucruri deci e buna o asociatie care promoveaza aceste invataturi, Scuze Marta

Anonymous said...

Cred ca e vorba de satul Toflea