19 June 2012

MA ODIHNESC AZI LA UMBRA UNOR GINDURI SANATOASE



     Nu ca m-as afla intr-o stare de urgenta…ca nu sint. Desi necazurile vin de obicei cind ti-e lumea mai draga. Dar n-ati observant ca in timp – de-alungul vietii, ne ascutim auzul numai la subiecte pentru care dezvoltam un interes mai mare- iar restul este ca un bruiaj pe care nu-l mai auzim. Linga noi se pot vorbi vrute si nevrute dar numai ceea ce ni se potriveste ne stirneste interesul. Cu alte cuvinte sintem selectivi…si de selectia pe care o facem depind atitea lucruri in viata noastra.
    De pilda…alegi sa maninci intr-un mod sanatos…mai putine grasimi si dulciuri si prin asta te scutesti pe tine de eventuale probleme de sanatate. Alegi filmele pe care le vizionezi in casa…si prin asta te educi sau educi pe cei din casa sau…dimpotriva le dai amunitie si hrana pentru apucaturi de tot felul. Daca te-ai decis sa traiesti pe dieta doar dupa ce deja te-ai imbolnavit…este de folos dar nu atit de folositor cit ar fi fost sa o fi facut la vremea potrivita. Uneori pe cind luam o hotarire sanatoasa…este prea tirziu pentru sanatate. Apoi ne umplem mintea noastra sau dam voie copiilor sa-si otraveasca mintea si imaginatia cu toate prostiile si apoi ne miram ce porniri dusmane au…ce vocabular straniu daca nu murdar si-au insusit…ce inclinatii urite…
     Dar acelasi lucru se poate aplica cu folos. Si de aia cind aud unele lucruri care mi se par valoroase pentru sufletul meu, le string in inima si le pastrez pentru vremuri de nevoie. Le pun in camara inimii in borcane speciale. Azi dimineata Ravi Zacharaia mi se pare, spunea ca lucru sigur nimic nu este in viata noastra la intimplare. Tot ce ni se intimpla a fost initiat de Dumnezeu sau…Dumnezeu a ingaduit sa ni se intimple lucrurile respective. Nu exista coincidente. Scopurile pentru care ni se intimpla ceva pot fi diferite – la fel si  motivele pentru care intimpinam unele lucruri in viata - dar un lucru este absolut sigur. Dumnezeu este intotdeauna in control. El stie. El are un plan.
     Cunoscind acest lucru, ar trebui sa ne simtim mult mai relaxati. El stie…El are un scop…El are un plan…El este in control tot timpul. Vreau sa-mi intre bine in cap… Poate la momentul potrivit in viata voastra va veti amintii…sau daca am eu nevoie sa-mi amintesc – imi veti face favorul sa-mi amintiti acest amanunt. 

No comments: