21 October 2011

O INTREBARE PENTRU FIECARE...

    Discuta astazi cineva despre Moammar Gadhafi, si de faptul ca va merge...ce vorbesc? Ca a si ajuns...in iad!!! Si altcineva spunea ca nu trebuie sa te bucuri niciodata ca cineva ajunge in iad, ca pina si cei care predica despre iad, daca nu o fac cu o lacrima la coltul ochiului...mai bine sa taca.
     Dar daca de oameni cum a fost Ceausescu si Sadat Husein si Gadhafi si au fost si alti tirani ca ei...daca de astia nu-ti pare asa de rau ca zici in inima ta ca isi merita soarta, atunci cel putin de restul lumii ar trebui sa ne para rau. Ceea ce mi se pare greu de inteles este ca Domnul nostru Isus a murit si pentru ei...pentru tiranii acestei lumi. Si i-a iubit si pe ei, asa cum l-a iubit pe Iuda.
     Harold Camping n-a nimerit-o din nou cu sfirsitul lumii- dar pentru Gadhafi sfirsitul lumii a venit. Si omul si-a luat locul cuvenit de-acuma. Pamintul se  va intaorce in pamint iar sufletul...va merge la stapinul pe care l-a slujit...
     Indiferent cit ar vrea ateii sa spuna cu nu exista Dumnezeu, trebuie sa recunoasca ca exista suflet. Si trupul fara suflet nu face decit pretul a citiva dolari . Si daca exista suflet atunci trebuie ca se duce undeva...
     Pina mai avem vreme trebuie sa ne punem serios aceasta intrebare...Unde ?

7 comments:

Dl.Goe said...

\\\"Si trupul fara suflet nu face decit pretul a citiva dolari\\\" - Dolari??? Hi-hi-hi! Aduce a dare de gol. De ce dolari si nu euro? Yeni, sau yuani... Si oricum face mai mult. Numai in Republica Moldova cu vreo 15 ani in urma puteai gasi un trup de calitate cu cativa dolari. Acum costa macar 100. Dar as avea si eu o intrebare. Poate doua! De ce va preocupa ateii? Ce-ar trebui facut mai degraba in privinta lor? Sa fie mai degraba compatimiti sau mai degraba detestati? Pastrez dreapta credinta ca veti gasi cu cale sa-mi dati raspunsuri sincere. Mi-as ingadui chiar sa va fac o recomandre de lectura: \\\"Cei ce cred şi cei ce nu cred\\\" de Andrei Plesu in Dilema Veche. Contine (printre alte lucruri interesante) si un citat din Henri Wald: \\\"Sunt un om credincios. Cred ca nu exista Dumnezeu.\\\" Dar ce ar mai fi atunci un ateu? D-voastra ce credeti?

Dl.Goe said...

Aaa, e un blog moderat. Si eu care credeam ca doar atei modereaza.

Rodica Botan said...

Domnule Goe...mi-am lasat cumva galosii in coridor? Ma asteptam cel putin sa gasesc in ei dulceata...si dumneata imi oferi ...muraturi. Dar nu-i nimic ca si muraturile sint bune linga o mincare potrivita. De aceea iti zic bine ai venit.
De inceput realizez ca sintem de pareri diferite, dar asta ce conteaza...nu toti ne uitam la acelasi lucru din acelasi loc. De unde te uiti dumneata , Dumnezeu nu se vede...de unde ma uit eu...il vad si-l simt.
Uite sa-ti spun printre alte atitea intimplari ce mi s-a intimplat mie cu ceva ani in urma. Am cazut intr-un transformator de inalta tensiune ...si bineinteles am produs acolo o explozie...Am atins sursa de trei ori...Asta s-a intimplat in 1992...si astazi sint inca in viata sa-ti pot povesti ceea ce stiinta nu poate sa explice. Aveam doua fete mici si eram singurul lor parinte...M-am rugat cea mai scurta si mai puternica rugaciune a vietii mele. Am stiut ca mor...pentruca clipele pe care le-am petrecut "dincolo" si care se pot explica foarte greu nu au fost "nimic"...am continuat sa exist si sa gindesc cu o rapiditate ce nu poti sa-ti imaginezi...Si Dumnezeu mi-a mai dat viata...
Dar Dumnezeu nu exista numai pentruca am avut eu o experienta.El este...asa se si recomanda..."Eu sint Cel ce sint". Pe cind noi, n-am fost, am intrat in existenta si se pare ca dupa atei...o sa disparem.

N-am nimic impotriva ateilor.Mai mult decit atit as dori sa le pot arata ca exista ceva dincolo...
Ca daca nu exista nimic- nu au ce pierde - dar daca exista...mi-ar parea rau sa stiu ca au facut o aleger gresita si se duc intr-un loc neplacut.
.......
Moderez blogul nu pentruca ma tem de intrebari dificile si pentruca au venit unii cu un vocabular infect si si-au lasat gunoaiele pe-aci. Fii sigur ca poti spune orice si o sa apara atita vreme cit folosesti un vocabular civilizat.
Sa auzim de bine...

Dl.Goe said...

Cum ramâne cu \\\"...poti spune orice si o sa apara atita vreme cit folosesti un vocabular civilizat\\\"? Am comentat civilizat si totusi nu mi-a aparut comentariul al treilea. Sper ca nu veti considera un abuz faptul ca va intreb de ce n-a aparut.

Rodica Botan said...

Nu l-am primit...mai trimite-l odata. N-am sters decit niste reclame de viagra si alte chestii rusesti...nu stiu de ce au gasit astia ca blogul meu este un bun cos de gunoi pentru produsele lor...Iti astept mesajul...Daca nu intru des este pentruca sint la lucru acuma...

viorica abbu said...

Nu sunt sigura ca Isus Hristos s-a jertfit chiar pentru toti.
Nu cred ca i-a avut pe lista pe alde Gaddafi.
Si mai ales nu cred ca putea iubi tiranii.Cu tot respectul Rodica asta este parte din intalnirile duminicale, fara legatura cu realitatea.
A iubi tiranii inseamna a nu-ti iubi poporul asuprit de ei...
totusi....putina ordine in devotiune nu strica.

Rodica Botan said...

Viorica…Prin definitie Dumnezeu este drept- in dreptatea lui nu putea face discriminare. L-a luat pe Iuda intre cei doisprezece. Crezi ca nu stia ce va face? Sigur ca stuia. Cu o seara inainte de a-l vinde, erau toti ucenicii cu Isus la masa si El le spune…"unul dintre voi ma va vinde". Dar nu era drept sa-l indeparteze inainte de a merita sa fie indepartat. Si i-a oferit aceeasi dragoste ca si celorlalti. L-a lasat chiar pe mirsav sa-l sarute- semnul pe care-l avea cu cei care trebuiau sa-l prinda.
Interesant ca…numai la citeva ore Petru se leapada de Domnul Isu de trei ori. O servitoare vine acolo si-l recunoaste . Isus era la judecata inauntru si Petru statea pe linga un foc cu cei care asteptau sa vada ce se intimpla. Ceilalti ucenici o luasera la picior dar el venise pina la usa …si astepta. Si…Petru s-a jurat ca nu-l cunoaste pe Invatatorul lui de trei ori in fata unei simple slujitoare. Dar cind a cintat cocosul si-a amintit ce-I spusese Isus…si-a revenit din teama lui, a regretat si a fost reinstaurat. Cu El se intilneste Domnul Isus dupa inviere si il face sa inteleaga ca i-a iertat lasitatea cind il intreaba daca il iubeste…tot de trei ori…
Aduti aminte de tilhar…a trait o viata de crima - de toate felurile. Singur recunoaste ca isi merita soarta…dar primeste iertarea prin simplul fapt ca o cere. Faptele noastre bune vor fi rasplatite. Chiar si un pahar de apa dat in Numele Lui. Dar salvarea, mintuirea, iertarea vin doar in urma cererii si a regretului. Isus a platit pretul pentru toti aceea care vor sa ii primeasca oferta. Putea fi Nero, Hitler Gadhaffi sau Iuda. Oricare dintre ei daca ar fi luat in ultyimul moment al vietii lor exemplul tilharului, ar avea sansa sa fie iertati…Dreptatea nu este a noastra…si nu am platit noi pretul pentru ei. Vom fi foarte surprinsi intr-o zi sa aflam ca oameni care am crezut ca sint sfinti vor merge in iad si lepadaturile lumii acesteia care siau venit in fire in ultima secunda a vietii lor, vor fi in rai…Asta scrie in Biblie…Ca Christos a venit sa caute si sa mintuiasca TOT CE ERA PIERDUT...