13 October 2011

GREU DE...INGHITIT...

   Cine mai bea apa de la robinet? Poate cei din Africa - dar nici ei saracii ca n-au nici macar robinet. Cheltuim sume enorme sa platim pentru apa...cind Dumnezeu a creat planeta asta sa fie trei sferturi apa...Toti bem apa imbuteliata.
    Mai nou am auzit ca cei care vind apa o iau tot de la robinet...o pun in sticle stravezii...albastre...o purifica putin si ii dau tot felul de nume, agatind de aceste nume fel de fel de pretentii...cica este ...oxigenata...Sigur ca e oxigenata- inca are aceeasi formula, nu? 
     Unii spun ca daca bei apa care o vind ei, ai sa slabesti. Pai poti slabi si daca bei apa de ploaie...important este sa bei  apa suficienta, ca organismul sa functioneze corect. Se zice ca de multe ori ne este sete, dar confundam setea cu foamea, si in loc sa bem un pahar de apa, mincam. Am ajuns sa vindem si sa cumparam apa...Cit o mai fi pina platim pentru aer?
     
     

4 comments:

gaby's blog said...

chiar acum intr-o zi ma amuzam cu sotu cum ar fi sa se puna taxa pe aer :D
Numai ce iesisem de la un aeroport unde primele 10 minute erau gratis iar noi am stat cu 3 in plus si am platit 4 euro. Pe masina pana acasa ziceam ca se cere taxa pe toate si ne intrebam cat mai dureaza sa ceara taxa pe aer. Ne facem tot felul de SF cum ar fi daca ar cere cineva aceasta taxa. Radem, glumim dar nu e tocmai ok.

Cat despre apa stiam ca este imbuteliata de la robinet. Am baut unele ape "de firma" cu gust de clor iar unele imi pareau ca au gust de motorina si nu glumesc!
Omului i s-a fixat ideea in cap ca apa de la robinet nu e buna(poate este asa) si prefera sa o cumpere.

dana said...

Ce fraieriti suntem dar............

Rodica Botan said...

si eu o cumpar...am zis cu ani in urma ca-mi cumpar un filtru pt casa...se zice ca si spalarea hainelor e mai usoara in apa pura...dar n-am ajuns la faza aia. Astept Noul Ierusalim...acolo nu ne mai trebuiesc filtre...si apa e vie...

Rodica Botan said...

chiar asa dana...ne duc astia denas cum le vine lor mai bine...si ne invata ca fara de ei nu putem trai. Daca n-am sti cum s-o filtram noi...cel putin atit. Dar si daca stim tot nu vrem sa pricepem...