14 May 2015

NIMIC NU SE PIERDE - CI TOTUL SE CISTIGA ATUNCI CIND TE DAI CU TOT CE AI LUI DUMNEZEU

O fraza din "The Hiding Place" de Corrie Ten Boom mi-a atras atentia...
     "Scene din copilarie s-au grabit sa-mi vie parca iesind grabite din intunericul noptii, aproape si urgent. Astazi stiu ca asemenea amintiri sint cheia ...nu a trecutului, ci a viitorului. Stiu ca experientele vietilor noastre, atunci cind Il lasam pe Dumnezeu sa le foloseasca, devin in mod misterios si perfect pregatirea pentru munca ce ne-o va incredinta in viitor.
    N-am stiut atunci acest lucru... n-am stiut ca ma pregateam pentru un viitor nou si diferit in mijlocul obisnuitului de zi cu zi in care traiam..."
........................
Dumnezeu poate si vrea sa foloseasca trecutul nostrum, al fiecaruia, intr-un mod pozitiv, constructiv. El a facut pamintul din nimic... si poate lucra si cu nimicul cu care venim la El... daca I-l dam Lui.

4 comments:

cherie said...

Prea te straduiesti !
Iarta-ma ! Nu vreau sa te supar dar iar sunt carcotasa, Stiu ca ai mare nevoie de sprijinul credintei dar firea mea ma iminge iar sa nu tac. Parerea mea este ca viata noastra este a lui Dumnezeu indiferent daca o ncredintam lui sau nu.
Atunci cand constientizam asta ne simtim mai confortabil si aici este partea buna. Pentru linistea noastra trebuie sa acceptam adevarul nu sa ne inchipuim ca am facut o mare isprava, acceptand sa ne ia "El" grijile in primire...

Rodica Botan said...

cherie...in lumea spirituala nu exista neutralitate- nu exista o Elvetia. Daca nu esti cu Dumnezeu- esti cu celalalt. Ori esti inauntru, ori esti pe dinafara ca alta alternativa nu exista.
La ora asta de exemplu...nu prea mai pot constientiza nimic; daca n-as fi convinsa ca Dumnezeu este la cirma luntrei mele pamintesti as renunta la viata. Dar EU STIU IN CINE MA INCRED SI NU MA VA DESPARTI NIMIC DE EL...astea sint versuri la o cintare pe care o stiu de muuuulti ani...

cherie said...

Dar Rodica, chiar asta spun, Dumnezeu este cu tine caci esti un suflet bun, si trebuie sa crezi ca Totul fiind in mana lui va face cum este mai bine.
Eu zic ca te straduiesti asigurandu-l pe Dumnezeu de credinta ta. El stie. Pentru fiecare clipa castigata de viata trebuie doar sa-i multumesti caci nu ai ce sa-i oferi.
Noi oamenii (cel putin in credinta mea) nu putem decat sa cerem si sa multumim lui Dumnezeu. Nu avem ce sa-i oferim. Eu doar asta spun.

sosoboy1990 said...

...suntem toti creatia Lui, dar pozitionarea noastra depinde de alegerea noastra de a asculta sau nu de El

Dar, Doamne, Tu esti Tatal nostru; noi suntem lutul, si Tu, olarul care ne-ai intocmit: suntem cu totii
lucrarea mainilor Tale. (Isa.64:8)

nu va duceti dupa alti dumnezei ca sa le slujiti si sa va inchinati inaintea lor, nu Ma maniati prin lucrarea mainilor voastre, si nu va voi face niciun rau!" (Ier.25:6)

Dar nu M-ati ascultat, zice Domnul, ci M-ati maniat prin lucrarea mainilor voastre, spre nenorocirea voastra." (Ier.25:7)

Asa vorbeste Domnul: "Blestemat sa fie omul care se increde in om, care se sprijina pe un muritor si isi abate inima de la Domnul!
Caci este ca un nenorocit in pustiu si nu vede venind fericirea; locuieste in locurile arse ale pustiului, intr-un pamant sarat si fara locuitori.
Binecuvantat sa fie omul care se increde in Domnul si a carui nadejde este Domnul!
Caci el este ca un pom sadit langa ape care-si intinde radacinile spre rau; nu se teme de caldura cand vine, si frunzisul lui ramane verde; in anul secetei nu se teme si nu inceteaza sa aduca rod.
Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca?
Eu, Domnul, cercetez inima si incerc rinichii, ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui. (Ieremia 17:5...10)

Carmen