27 May 2015

RUGACIUNEA NOASTRA!!!

Am mai postat aceasta rugaciune pe blog si cred ca am sa o mai pun din cind in cind... se potriveste zilei de ieri, ca si zilei de astazi...
...........................................

Aceasta a fost o rugaciunea spusa in Kansas, la deschiderea Sesiunii Senatului (cu citiva ani in urma). Este evident ca rugaciunea are inca darul sa-i supere pe unii oameni. Cind pastorul Joe Wright a fost rugat sa deschida noua sedinta de lucru a Senatului cu rugaciune, toata lumea se astepta la generalitatile obisnuite, in schimb, iata ce au auzit:

"Tata Ceresc, venim in fata Ta astazi sa Iti cerem iertare si sa Iti cerem calauzire. Noi cunoastem Cuvintul Tau care spune "vai de cei ce spun raului bine", dar asta este exact ce am facut noi.

Ne-am pierdut echilibrul spiritual si ne-am intors valorile cu susul in jos. I-am exploatat pe saraci si am numit "loterie" aceasta exploatare. I-am premiat pe lenesi si am numit premiul "ajutor social". I-am omorit pe cei care inca nu se nascusera si am zis ca asta este "dreptul nostru de a alege".

Apoi i-am impuscat pe cei care faceau avorturi si am zis ca "facem dreptate". Am neglijat sa ne disciplinam copiii si am zis ca ii crestem cu "valoare de sine" (self esteem). Am abuzat de puterea care ne-a fost data si am numit-o "politica". Am luat bunurile ce nu ni se cuveneau si am zis ca e vorba de "ambitie".

Am poluat aerul cu spurcaciuni si pornografie si am numit asta "libertate de expresie". Am ridiculizat valorile care au rezistat timpului, mostenindu-le de la stramosii nostril, si am zis ca noi sintem mai "luminati".

Oh, uita-Te in inima noastra astazi, Dumnezeule, curata-ne de orice pacat si elibereaza-ne!
Amin!!!!
…………………………..
Raspunsul a fost imediat. Un mare numar de senatori au iesit afara in timpul rugaciunii, in semn de protest. In urmatoarele sase saptamini, Central Christian Church unde era pastor Rev Wright a fost invadata de peste 5.000 de apeluri telefonice, numai 47 dintre ele fiind dezaprobatoare. Si Biserica a primit cereri pentru o copie a acestei rugaciuni chiar din tari indepartate - India, Coreea si tari africane.
Comentatorul Paul Harvey a citit aceasta rugaciune la emisiunea sa de radio - "The rest of the story"… si raspunsul a fost uimitor de mare in raport cu alte emisiuni interesante pe care le-a avut.

No comments: