19 June 2016

TIE TI-A FACUT DOMNUL ISUS VREODATA VREUN BINE?

Ascultam astazi emisiunea lui Hank Hanegraaff – the Bible Answer Man Broadcast. Raspundea la intrebarea unui om care s-a intors la Domnul acum 6 ani. Acesta ii explica lui Hank ca in ultima vreme simte ca viata lui de credinta merge in jos, si este foarte dezamagit de el insusi, si nu stie ce sa faca. Spunea ca la inceput, cind s-a convertit, era mult mai puternic in credinta.
Mi-a placut raspunsul lui Hank, mai ales ca la anumite intervale cred ca fiecare dintre noi simte ca s-a blazat, ca a intrat in monotonie, ca este doar caldut, nu plin de dragoste si inflacarat pentru Christos.
Hank a spus ca in primul rind trebuie sa renuntam sa ne cramponam de simtaminte. Si asta este un punct atit de valabil! Mi se intimpla uneori ca seara si dimineata urmatoare, vizavi de aceeasi problema sa am o atitudine diferita. Nimic nu s-a schimbat in situatia cu care ma confrunt, doar eu ma schimb in functie de ceea ce simt. De-aia trebuie sa ne ancoram in Cuvintul lui Dumnezeu care nu se schimba dupa simtamintele nimanui… pentru ca Dumnezeu este acelasi: ieri, azi si in veac.
Apoi mai zicea ca trebuie sa fim parte din Biserica si sa participam – nu numai sa fim ascultatori de predica duminica. Ca trebuie sa meditam la Cuvint, sa memoram Cuvintul. Domnul Isus Se retragea adesea in gradina sa mediteze si sa Se roage, poate din aceleasi motive – sa-Si incarce bateriile spirituale.
Si a mai spus un lucru care pentru mine a fost ca si cum ai aprinde lumina intr-o camera intunecoasa. Zicea el ca atunci cind iti marturisesti cuiva credinta, ii spui despre impactul pe care l-a avut Domnul Isus in viata ta, si cind acea persoana este afectata de marturia ta si accepta o schimbare in viata - deci atunci cind ne facem datoria fata de versetul ”Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia...”, zicea el ca acest eveniment are suficienta energie sa ne reinnoiasca simtamintele si sa ne primeneasca sufletul din nou. Cu cit mai multe suflete vor fi influentate de simpla noastra marturie - asa cum o stim, asa cum o cunoastem din proprie experienta, cu atit viata noastra spirituala va fi mai plina, mai satisfacatoare.
Ma intorc cu gindul in urma cu nici doua saptamini, cind mi-am vizitat prietena la New York si ne-am intilnit cu Doina Istrate. Rely imi povestea astazi cum Doina a gasit alte suflete carora le spune despre credinta ei regasita - cu atita bucurie si entuziasm, ca bucuria ei a devenit contagioasa.
Ce frumoasa este dragostea dintii!… Si iata o metoda de a o retrai din nou… si din nou… printr-un simplu act de ascultare. Sa spunem lumii – oricui se opreste sa ne asculte - ce mult bine ne-a facut Christos. Tie ti-a facut Domnul Isus vreodata vreun bine?... L-ai spus cuiva?... Nu crezi ca e timpul sa incepi? (4 mai 2011)

4 comments:

Marta said...

Adevarat ai grait si de aceasta data. Eu am primit atita bine ca nu pot sa spun si mai ales ca nu am nici un merit.Domnul este bun cu cine nadajduieste in El.Pot sa plang?Domnul sa binecuvinteze America si tot pamintul sa=I aduca laude. Va iubesc Marta

cherie said...

Fiecare om care a devenit mai bun prin credinta lui in Isus eu consider ca Isus mi-a facut mie un bine si in general omenirii.
Eu nu am privit niciodata pe Isus decat ca un invatator". credinta nu mi-am insusit-o citind biblia sau vorbind despre Dumnezeu ci in familie, cand am invatat ca trebuie sa iert si sa iubesc daca vreau sa fiu si eu la randul meu iertata si iubita ca asa ne cere Dumnezeu.
Cu cat citesc si aud pe mai multi cum vorbesc de Isus cu atat nu mai inteleg nimic, dar credinta mea in bine este solida.
Cand am citit mai tarziu, cand nu mai eram copil ca Isus a zis ca doar prin el ajungem la Dzeu, eu am inteles ca doar prin invatatura lui nu ma gandeam ca prin afilierea la crestinism si nici prin rugamintile catre el... dar...

Anonymous said...

este foarte bine ca ai adus in actualitate aceasta postare mai veche, ca si pe celelalte anterioare , asta arata ca ai pastrat credinta si statornicia in dragostea adevarata : aceea fata de Cuvantul lui Dumnezeu , atata cat ti-a fost dat de Cel de sus, cu I Mare = Isus

Rodica Botan said...

thanks...am pus o postare veche ca n-am mai avut timp sa scriu in ultima vreme. Cind vin de la lucru atita timp imi ajunge sa imi ud gradina si ...e timpul de mers la culcare.