08 May 2017

DETERMINARE...


























De citeva zile ma uit la manunchiul asta de ghiocei crescuti in curte pe crapatura cimentului din fata casei mele... si nu-mi vine sa cred cit sint de indrazneti... Uite, cresc si se inmultesc in crapatura aia mica, de parca ar fi in pamintul cel mai manos... Anul trecut erau numai doi... azi sint mai multi... ca o familie - una frumoasa. S-au adaptat la situatie si au crescut drepti si frumosi... albi... gingasi... in ciuda situatiei...
Orice aluzie la vreo realitate cotidiana este absolut... intimplatoare!

2 comments:

carmen bogdan said...

Superba...determinarea...avem ce invata cate ceva si de la firul ierbii...
Asa ca, daca astfel imbraca Dumnezeu iarba de pe camp, care astazi este, dar maine va fi aruncata in cuptor, nu va va imbraca El cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? (Mat.6:30)
El acopera cerul cu nori, pregateste ploaia pentru pamant si face sa rasara iarba pe munti. (Ps.147:8)
iarba se usuca, floarea cade; dar cuvantul Dumnezeului nostru ramane in veac." (Isa.40:8)
si vor rasari ca firele de iarba intre ape, ca salciile langa paraiele de apa. (Isa.44:4)
"Eu, Eu va mangai. Dar cine esti tu, ca sa te temi de omul cel muritor, si de fiul omului, care trece ca iarba, (Isa.51:12)
Si cand veti vedea aceste lucruri, inima vi se va bucura, si oasele voastre vor prinde putere ca iarba. - Domnul isi va arata astfel puterea fata de robii Sai, dar va face pe vrajmasii Lui sa-I simta mania. (Isa.66:14)
Daca astfel imbraca Dumnezeu iarba, care astazi este pe camp, iar maine va fi aruncata in cuptor, cu cat mai mult va va imbraca El pe voi, putin credinciosilor? (Luc.12:28)
Cand un pamant este adapat de ploaia care cade adesea pe el si rodeste o iarba folositoare celor pentru care este lucrat, capata binecuvantare de la Dumnezeu. (Evr.6:7)

geluu said...

Determinarea...vine din iubire.