10 May 2017

CE S-A INTIMPLAT CU ACEL COPIL NEDORIT? (1)

(Poveste preluata de aici…  http://www.jillstanek.com/conversion-stories/stojan-adasevic.html)

Ziarul Spaniol “La Razon” a publicat un articol despre convertirea pro-life a unui fost “campion al avorturilor”. Stojan Adasevic, care a efectuat peste 48.000 de avorturi, citeodata chiar 35 pe zi, a devenit acum cel mai devotat "pro-life" (pentru viata) conducator din Serbia. Si asta dupa ce si-a petrecut 26 de ani ca cel mai harnic doctor care a efectuat avorturi in tara lui.


Iata o secventa din povestea lui… ”Stojan Adasevic nu va uita niciodata ziua cind aranja medicamentele inauntrul unui dulapior in cabinetul unui doctor. Era student la medicina pe atunci. Citiva ginecologi au intrat in cabinet. Fara sa-i acorde vreo atentie studentului care deretica pe acolo si statea aplecat peste niste hirtii intr-un colt, au inceput sa-si povesteasca unul altuia tot felul de povesti din istoria lor, din viata lor personala ca doctori.

Doctorul Rado Ignatovic isi aminti despre o pacienta care a venit la el pentru ca a face un avort. Procedura insa nu s-a putut face, pentru ca doctorul n-a putut sa alinieze regiunea cervicala. Si ginecologii au continuat sa discute despre acea intimplare. Studentul realizeaza la un moment dat ca femeia despre care vorbeau ei, o fosta dentista din orasul invecinat, nu era alta decit mama lui.

“Femeia nu mai este in viata...“, remarca unul dintre doctori, “dar sint curios, ce s-o fi intimplat cu acest copil nedorit?" Stojan, n-a putut sa reziste… ”Eu sint acel copil”, s-a auzit el spunind… ridicindu-se in picioare. O tacere s-a asternut in cabinet… si citeva minute mai tirziu, unul cite unul, doctorii au parasit cabinetul.

Peste ani, dr. Adasevic a avut suficiente motive sa-si aminteasca de acel moment crucial din viata lui. I s-a parut atit de clar acest lucru - ca isi datora viata doar unui avort nereusit. El n-o sa faca aceasta greseala. In anii care au urmat, foarte multe femei i-au fost recomandate pentru avort – in special cele care aveau probleme cu alinierea cervicala. Pentru el nu exista aceasta problema insa, pentru ca el a devenit maestru in a rezolva aceasta problema, devenind cel mai bun doctor de avorturi din Belgrad.

In scurt timp si-a intrecut maestrul in meserie… si anume, pe dr. Ignatovic , a carui incompetenta facuse posibila chiar viata lui. “Secretul consta in perfectionarea indemanarii prin frecventa procedurilor facute”.  Va spune el mai tirziu, citind proverbul; german care zice “ Übung macht Meister” (perfectiune prin practica). Credincios acestei maxime, va efectua intre 20 si 30 de avorturi zilnic. Recordul lui a fost de 35 de avorturi pe zi. Astazi cu greu poate sa isi aminteasca toate avorturile pe care le-a facut in 26 de ani de practica. Estimeaza ca ar fi intre 48.000 si 62.000…

In urmatorii ani, va ramine convins ca avortul, asa cum este invatat in facultatile de medicina si cartile de medicina, nu era altceva decit o procedura medicala, precum scoaterea apendicelui. Singura diferenta fiind organul care este extras: o bucatica de intestin in unul din cazuri sau un tesut embrionic- in celalalt caz. A inceput sa aiba insa ceva indoieli prin 1980, cind tehnologia de ultrasunete a fost introdusa in spitalele din Yugoslavia. Atunci abia Adasevic a vazut pentru prima data in monitor ceea ce pina atunci a fost invizibil pentru el - cum arata inauntru o femeie insarcinata… un copilas viu, sugindu-si degetele, miscindusi miinile si piciorusele. Si foarte des ceea ce era un copilas, sfirsea ca o bucata de tesut pe masa lui… ”Vedeam, fara sa vad”, spune el mai tirziu… ”dar totul s-a schimbat dupa ce am inceput sa am vise…”

Va urma…

3 comments:

cella said...

ahhhhhhhhhhhh!!!! Sunt cu sufletul la gura sa vad urmarea ;)
O imbratisare calda de la mii de kilometri distanta!!

Rodica Botan said...

M-am grabit sa pun aseara tot...am tradus repede ...

cella said...

Am vazut si ... chiar ma gandeam ca ma lasi cu sufletul la gura ... oricum am dat link-ul mai departe ... sa se mai ingrozeasca si altii de ceea ce se intampla.