07 June 2016

BLINDETEA VOASTRA SA FIE CUNOSCUTA...

de Dennis Fisher
(traducere de Rodica Botan)
 
Recent am ascultat o carte audio – autorul era un militant avocat al ateismului. Cum insusi autorul isi citea opera lui cu un sarcasm si o ura de netagaduit, nu m-am putut opri sa nu ma mir si sa ma intreb de ce este asa de minios.

Biblia ne spune ca cei care Il refuza pe Dumnezeu sporesc inauntrul lor aceasta atitudine de ura… (Romani 1:28-30) ”Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite. Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sint soptitori, birfitori, uritori de Dumnezeu…” Cind cineva Ii intoarce spatele lui Dumnezeu nu inseamna ca imbratiseaza neutralitatea seculara. Dar este usor de observat cum militantii atei din vremea noastra si-au facut scop din a inlatura orice referire la Dumnezeu din cultura si societatea de azi.
Cind auzim ca ateii vor sa scoata crucile sau Cele Zece Porunci din orice loc sau activitate sociala, nu e greu sa ghicesti ura lor fata de Dumnezeu si este foarte probabil sa le raspundem cu acelasi simtamint si aceeasi atitudine. Dar noi sintem chemati sa aparam Adevarul nu cu ura si rautate, ci cu o atitudine de dragoste (2 Timotei 2:25) ”...sa indrepte cu blindete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului!”
Data viitoare cind cind esti confruntat cu ceva sau cu insasi persoana care Il uraste pe Dumnezeu, cerceteaza-ti atitudinea! Si apoi cere-I Domnului un spirit de umilinta si roaga-te ca acea persoana sa ajunga la cunostinta adevarului…

2 comments:

cherie said...

De obicei ateii nu sunt impotriva unui oarecare Dumnezeu ci impotriva unei forme de religie, de inchinare catre Dumnezeu. Preotii (sau predicatorii)ii considera atei pe cei care nu se inchina la Dumnezeul pe care il slujesc ei.
Acum nu stiu ce spune acest Fisher. Voi cauta sa aflu mai multe despre el.

Rodica Botan said...

De obicei? Tot ce e posibil, dar nu pe aici pe unde sintem noi. Aici au scos jumatate din istoria Americii care are de-a face cu credinta vrei nu vrei, din moment ce pina si Constitutia si tot ce s-a facut il avea pe Dumnezeu ca punct de plecare. Cele 12 porunci au fost pe peretii tuturor tribunalelor...
In ziua de astazi este o lupta in absolut toate domeniile si toate sectoarele unde exista atei...sa scoata afara tot ce este religie crestina- nu au treaba cu alte religii...numai religia iudaica sau crestina.
Ma intreb cu ce-i deranjeaza? Daca nu crezi in ceva...nu te poate deranja cu nimic, nu?