02 May 2020

FIRUL DE PAR

   
     Dupa o luna jumatate de carantina...azi m-am aventurat pina la Fresno sa-mi vad copiii. Este pentru prima data cind pe Deb nu am vazut-o pentru atita timp. Deb sta la 2 ore de mers cu masina, iar Laura la 12 ore intinse de condus.
     Stind de vorba cu copiii mei: Dany si Debby...am comentat faptul ca in tinerete cind nu avem experienta vietii, ne facem tot felul de planuri si vise si apoi avem curajul si determinarea sa implinim tot ce ne-am planuit. Si pentruca cel mai adesea planurile noastre nu se implinesc cum voim noi, mai ales daca suntem copiii Domnului si El are alte planuri cu noi, ne ofilim de necaz si deznadejde.
     Discutia noastra a fost interesanta si folositoare. In viata trebuie sa fim multumiti cu ce alege Dumnezeu pentru noi. Trebuie sa acceptam, sa ne acomodam si sa ne bucuram de absolut tot ce ni se da sau tot ce ni se ia. De multe ori El ne ia ceva din mina nu pentru alt motiv decit ca vrea sa ne puna in schimb altceva mai bun, mai necesar, mai folositor.
     Stiind ca El este in controlul vietii noastre ar trebui sa ne dea liniste sufleteasca. Ce mi s-a parut cumva hazliu a fost ca la un moment dat mi-a venit in minte faptul ca Biblia spune ca nici un fir de par din cap nu ne cade fara stirea Lui. Va puteti imagina asa ceva? Adica nici eu nu stiu cind imi cad toate firele...cele mai multe cad fara sa stiu, fara sa am cunostiinta de ele...Unii ne trezim cheli si nu stim cind s-a intimplat...DAR...Creatorul nostru stie!
     Bazati pe informatia asta...dragii mei...respirati adind si relaxativa. Ca si daca am vrea sa fim in total control al vietii noastre nu am putea sa avem performantele Lui Dumnezeu. El pasarea hraneste...si imbraca pe crini cu cele mai frumoase si mirositoare straie...El ne poarta de grija si cind suntem treji si cind dormim...si cind viata pare linistita si cind viata este tulbure.
     EBEN- EZER!!!

No comments: