20 June 2015

Ce-am mai citit...

 
 ...Ce ne mai place sa sarbatorim!... Si mai si inventam sarbatori, ca nu ni-s suficiente cele pe care le-au inventat altii.
     Citeam azi din Isaia si mi-a sarit in ochi un verset pe care il stiam demult. Dar credeam ca ii priveste numai pe evrei - in contextul capitolului 1 din  Isaia... "Nu vreau luni noi, Sabate si adunari de sarbatoare, nu pot sa vad nelegiuirea unita cu sarbatoarea!".
     Adevarul este ca nu trec citeva saptamini pina cind iara dam de-o sarbatoare. Ziua mea, ziua ta, ziua femeii, ziua copilului... am auzit ca si gogosile au o zi pe-aici prin California - "Donuts Day". Sa nu mai vorbesc de sarbatori religioase, patriotice, sau de mi-amintesc bine din Romania mai tot a doua zi era ziua unui sfint.
     Dar daca ma uit bine, nu de sarbatoare se leaga versetul din Isaia, ci de felul cum sarbatorim. Si uneori felul cum sarbatorim degradeaza subiectul, motivul sarbatorii.
........
Apoi m-am dus cu cititul mai incolo doar sa dau peste alte doua versete care m-au pus pe ginduri si mi-au dat solutia la versetul de mai sus.

Isaia 1:16 si 18. 

"Spalati-va deci si curatiti-va. Luati dinaintea ochilor Mei faptele rele pe cari le-ati facut! Incetati sa mai faceti raul!" 

"Veniti totusi sa ne judecam , zice Domnul. De vor fi pacatele voastre cum e cirmizul, se vor face albe ca zapada; de vor fi rosii ca purpura, se vor face ca lina."

   Cititi inca o data ultimul verset. Ala cu judecata. Voi ati mai vazut asa judecata pe undeva? Sa faci rau si cineva sa te judece asa de tare, ca sa te scape de pedeapsa?...
   Allah ameninta ca te imprastie de nu te vezi daca numai ai intentia sa faci o glumita pe seama lui... E plin pamintul de religii furioase. Care mai de care mai amenintatoare. Si totusi oamenii aleg sa se inchine la orice si oricine fara sa caute si fara sa gaseasca adevarata cale.
    Te indemn azi sa-L cauti pe Adevaratul Dumnezeu. Cum? Cauta-L! Citeste-I cartea si roaga-te. El a promis ca oricine Il cauta Il va gasi. Daca nu-L gasesti nu ai ce pierde, dar daca El exista si tu nu vrei sa-L cauti... ai de pierdut mult. Ai de pierdut cea mai frumoasa judecata. In ziua aceea vei putea fi beneficiarul unei judecati ca in versetul de mai sus. Sau... dumnezeii straini la care te-ai inchinat te vor judeca ei...

No comments: