18 July 2019

CE FRUMOASE SINT... PICIOARELE!...


“Ce frumoase sint, pe munti, picioarele celui ce aduce vesti bune, care vesteste pacea!...”
Stop!!! Nu va alarmati! Nu am spus… ”Ce picioare frumoase!”, ca asta suna a fraza luata din ceva revista de la chioscul din colt. Am citat citeva cuvinte din Biblie. Si... desi ideea pare aceeasi - adica este vorba de niste picioare frumoase, diferenta este ENORMA - ca doi oameni pot sa se uite la acelasi lucru si sa vada ceva total diferit unul de altul... si... tot asa, doi oameni pot spune acelasi lucru si tu
sa intelegi ceva absolut diferit. Ca de exemplu, aici,  fraza luata din revista de la chiosc se refera la frumusetea ce incinta numai ochiul,  iar fraza biblica se refera la o frumusete ce transforma si da viata - nu numai ochiului care o vede, ci da sanatate si scop, si speranta, si buna dispozitie intregului corp de care apartine ochiul.
     Si picioarele astea frumoase nu apartin doar unei grupe selecte de domnisoare inalte si subtiri. Ci oricui este dispus sa fie purtator de vesti bune, oricarui om aducator de pace. Cautati putin in memorie si precis o sa va amintiti de o persoana pe care o cunoasteti sau ati cunoscut-o in trecut, dintre cele care poarta vorbele rele de ici colo, care isi gaseste placerea in a colectiona toate gunoaiele, toate rautatile, toate vestile proaste. Nu v-a strins niciodata inima in prezenta cuiva care ori de cite ori apare nu stiu cum se face, dar toata lumea se poarta ca si cind in prezenta lui se afla o bomba gata sa explodeze in orice secunda?
     Dar mai bine sa ne gindim la frumusetea picioarelor aceluia care aduce vesti bune... de pace... de iertare!... Cit de usor te acomodezi si cit de placuta este prezenta unui astfel de om. Stam adeseori cu mina streasina la ochi privind in zare si cautindu-l cu privirea pe aducatorul de vesti bune. E plina viata de zile proaste, de greutati, de necazuri si sintem dornici sa mai auzim si o veste buna.
     Sint oameni pe care nu vrei sa-i mai suni la telefon. Doamne fereste sa-i intrebi "Ce mai faci?", ca niciodata nu fac bine, nu conteaza ca sint sanatosi sau nu, ca au ce minca si ce imbraca. Daca nu au niciun necaz, atunci se pling ca nu se stie... s-ar putea ca necazul sa vina, asa ca ei stau pregatiti cu oftatul in git, ca sa nu piarda nicio secunda.
     Cum stam cu... "Multumim Domnului pentru toate lucrurile"? Cum stam cu binecuvintarile? Cum este cu... "ajunge zilei necazul ei". Oare mai are cineva picioare frumoase sau toti avem varice si bataturi, si degete strimbe... genunchi juliti... picioare fara muschi si fara vlaga...??? Se mai ocupa cineva sa aduca vesti bune?
     Tie cum iti sint picioarele?
     

2 comments:

Marta said...

Eu cunosc cateva persoane cu picioare frumoase.Oare apa si sapunul le fac asa? .Cred ca nu ,credinta si dragostea pot schimba firea noastra pacatoasa in picioare aducatoare de vesti bune. Fii binecuvintata.

elena marin-alexe said...

Bună întrebarea ta, Rodica. Binecuvântări!