05 August 2016

MUNCA DE FIECARE ZI...

 
     Unii credinciosi au crescut cu ideea gresita ca munca este un blestem adus asupra omenirii de pacatul lui Adam si al Evei. Daca nu le corectam, aceste idei vor sugera cumva ca ceea ce facem la lucru fiecare din noi zilnic nu este important pentru Dumnezeu- sau in cea mai buna instanta nu este atit de important ca si munca unui misionar sau a unui pastor. Dar Geneza 1;26-31 ne spune altceva...
     Invatam in primul rind ca Dumnezeu El Insusi lucreaza, creatia fiind evidenta acestei munci si faptul ca a saptea zi S-a odihnit de munca care o facuse. Apoi descoperim ca noi am fost facuti dupa chipul si asemanarea Lui ( v.26), si ca ne-a dat stapinire peste creatia Lui. Asta sigur spune ca noi trebuie sa muncim sa stapinim aceasta creatie. Asta cu siguranta implica munca - o munca nobila, pentruca Dumnezeu cind s-a uitat la tot ceea ce crease a spus ca toate sint "foarte bune"(v.31).
     Nu trebuie sa ne scape nici faptul ca munca a fost declarata buna inainte de a intra pacatul in lume. In alte cuvinte, munca n-a fost rezultatul caderii omului in pacat, si deci nu este un blestem. Gasim aceasta idee din nou in Geneza 2, cind Dumnezeu l-a luat pe om si l-a pus in Gradina Eden ca s-o ingrijeasca (v15).
     Atunci...hai sa ne apropiem de fiecare zi de munca- la servici sau acasa facind alte treburi sau activitati pentru familia noastra, cu o convingere ca ceea ce facem este nobil si ne da demnitate la fel cum Dumnezeu a lucrat la creatia Lui cu noblete si demnitate.
Randy Kilgore
tradus Rodica Botan

4 comments:

elena marin-alexe said...

Ma incanta liliacul din pagina ta draga Rodica.

Marta said...

iar ai raspuns unei intrebari a mele . Ma gandeam ca nu tot ce fac este de folos sufletului ,ca ar trebui sa aloc mai multa vreme cetitului si rugaciunii dar necesitatile zilei nu ma lasa .Am inteles acum ca munca nu te desparte de Creator .

Anonymous said...

Ar fi bine sa ne spui si cum munceste Dumnezeu , draga Rodica intr-un articol cu citate din Scripturi, si si cum trebuie sa fi fost munca omului inainte de-a fi obligat sa-si castige painea " cu sudoarea fruntii " Si, mai departe, cum este " odihna Domnului " si si aceea in care ar fi trebuit sa intram noi, oamenii creati dupa chipul si asemanarea Lui .

Anonymous said...

Desigur, chinezii sunt un popor de o harnicie proverbiala, dar te-ai gandit vreodata la profetia data prin Habacuc ? "Iata, cand Domnul ostirilor a hotarat lucrul acesta, popoarele se ostenesc pentru foc, si neamurile se trudesc degeaba." (Hab.2:13)
( Apropo la razboiul din Siria , unde americanii macelaresc , cu rusii si ceilalti " imperialisti" ( englazi, francezi , spanioli) impreuna . Aceasta numai o munca binecuvantata nu este ! )