07 August 2016

IMPREUNA

     Ani de-a rindul, oamenii de stiinta au cautat sa inteleaga cum pot furnicile rosii (fire ants - furnici de foc) al caror corp este mai dens decit apa sa supravietuiasca inundatiilor care ar trebui sa le distruga. Cum pot aceste colonii intregi de furnici sa formeze o pluta din insasi corpurile lor si sa pluteasca pe ape cu saptaminile.
     Un articol din Los Angeles Time dezvaluie cum niste ingineri de la Institutul de Tehnologie din Georgia au descoperit ca firele mici de par de pe corpul furnicilor pastreaza intre ele bule de aer. Si aceastea le ajuta pe miile de insecte care ar fi distruse daca ar pluti singure pe ape sa supravietuiasca atunci cind stau impreuna si formeaza un petec viu din corpurile lor ca o pluta.
     Noul Testament vorbeste adesea de nevoia noastra de a fi conectati cu alti urmasi ai lui Christos, ca sa supravietuim si sa crestem spiritual. In Efeseni 4, Pavel scrie... "ca sa nu mai fim copii, plutind incoace si incolo, purtati de orice vint de invatatura..." ...si adauga... "ci, credinciosi adevarului, in dragoste, sa crestem in toate privintele, ca sa ajungem la Cel ce este Capul, Christos. Din El tot trupul, bine inchegat si strins legat, prin ceea ce da fiecare incheitura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei si se zideste in dragoste." Verset 14-16.
     Singuri, ne scufundam - dar impreuna si adunati in jurul lui Christos putem sa calatorim prin orice furtuna.
David Mc Casland
Traducere de Rodica Botan
.............................
     Traim astfel de zile cind atmosfera din jurul nostru este aproape sufocanta. Nu stati singuri... stiu ca multi sint in depresie, deznadajduiti, si hartuiti de viata, si de cel rau, si de situatii... fiecare stim care sint. Cautati pe cineva cu care sa puteti avea partasie, cu care sa va incurajati, cu care sa va mingaiati si de ce nu... cu care sa va rugati - ca mare putere are rugaciunea. Si daca a fost vreodata un timp potrivit ca sa strigam catre El... acum este.
   
      

2 comments:

sara said...

Multumesc!
El ma asculta, chiar si cand tace!
Fiti binecuvantata de o mie de ori(si mai mult)!
Sunteti pretioasa!:)

Anonymous said...

Rodica, atentie la ecumenism ! Doar atata-ti spun , ma gandisc ca stii , nu "cu ce se mananca " ci "pe cine mananca " acela .