23 August 2018

CA LA TURNUL BABEL...(06/24/2011)

M-am trezit astazi mai devreme . Si m-am trezit cu un gind in minte. Uneori in timpul noptii creierul lucreaza de unul singur cautind solutii la dilemele ce le are.
Si gindul care mi-a venit a fost ca un raspuns la multele intrebari din ultima vreme. Imaginati-va ca sintem pe vremea lui Nemrod- daca imi amintesc bine numele lui. Un stranepot de-al lui Noe. Imaginati-va ca impreuna cu familia, cunoscutii, prietenii...toti lucrati la constructia a "ceva" maret, grandios...pe vremea aia era Turnul Babel.

Imaginati-va ca intr-o buna zi, Dumnezeu care a avut multa rabdare uitindu-se la nebunia la care lucram ...zice..."destul" si incilceste vorbirea de nu se mai intelege om cu persoana. Imaginati-va ca parintii si copiii lor, si fratii intre ei, si verisorii lor si oamenii din acelasi clan, si din aceleasi organizatii- nu se mai pot intelege unii cu altii.

Panica!!! Aratam cu degetul - vorbim clar, toti credem ca stapinim limba initiala...si sintem frustrati la maxim- nervosi- ca celalalt nu ne intelege. Toti credem ca adevarul este bineinteles la noi...toti credem ca avem dreptate...toti sintem agitati...De atita frustrare ridicam vocile- poate asa cealalta persoana o sa ne inteleaga mai bine.
-Imposibil domnule- ii vorbesc clar- si se uita cu ochii cetosi la mine si nu are reactia pe care o caut. Ii amintesc de anii trecuti, de ce am facut pentru el, de planurile de viitor pe care le-am facut impreuna- ce-o sa facem cind ajungem cu constructia la cer...Ii arat cu degetul in sus- poate ma va intelege...zice un tata disperat ca nu mai poate comunica cu singurul lui copil .
Copilul vorbeste si el ceva...si tata asculta o vreme cautind sa prinda sensul celor spuse. Vocea ii este cunoscuta, fata copilului lui drag o recunoaste, dar nu poate prinde o vorba- nici macar una care sa faca sens...
Imaginati-va ca la Turnul Babel erau doar citeva generatii- doua trei de la Noe- Toti erau rude, toti erau apropiati, toti se cunosteau. Si intr-o zi, nu s-au mai putut intelege unii cu altii- si s-au dus care incotro. S-au despartit.
....................
Acuma, uitati-va pe net, uitati-va in biserici, uitati-va intre natiuni, uitati-va in familii...Toata lumea e ocupata, toti avem dreptate, toti vrem sa fim intelesi...toti vrem binele...dar nu ne mai putem intelege ...de fel.
Am luat o singura concluzie pentru mine. Munca la Turn trebuie sa inceteze ...ba uite ca am doua concluzii. Urmatoarea concluzie ar fi ca daca vorbesc in limbi pamintesti sau ingeresti, si daca n-am dragoste - n-am sa mai pot intelege pe nimeni .
Si mai am o intrebare...tu la ce lucrezi? Ca daca si tu lucrezi la acelasi Turn...daca nu ti s-a incurcat limba cu cei din jur pina acuma- asteapta ca ...urmeaza. Dumnezeu sa ne imprumute limba Lui, vocea Lui, intelepciunea Lui, dragostea Lui, ca sa ne mai putem intelege unii cu altii...nu ca sa terminam constructia turnului de care ne apucasem- ci ca sa-I slujim Lui.

5 comments:

Marta said...

Subscriu si eu Rodica. .Noi sa cautam sa pastram pe Dumnezeu in cunostiinta noasrta altfel Romani 1;28 . Si eu vreau sa iubesc !

Noe said...

Frumos articol. Bine ar fi daca dupa ce il citim mai schimbam cate ceva pe ici pe colo...

Nicolae Rădoi said...

În derivă - vasul Asociaţiei plutind la întâmplare
http://radoinicolae.blogspot.com

AncaT said...

tare frumos ai spus!

Ioan said...

De fapt, stim foarte bine ca ne intelegem perfect in ce priveste lucrurile pamantesti, firesti, " de societate" . Unde NU NE INTELEGEM si suntem "circumspecti " sunt lucrurile care " trebuiesc judecate duhovniceste " (1Cor.2:14)
http://behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/