24 August 2018

Si cine stie daca nu pentru o vreme ca aceasta...

     V-a trecut vreodata prin minte ca ar fi fost mai bine sau ar fi fost interesant ...daca v-ati fi nascut in alte vremi? In alte timpuri...cu o suta de ani in urma? Sau in alta familie? Alta natiune?
     Mie mi se pare in ultima vreme ca secolul XXI ma face sa ma simt din ce in ce mai incomod. Vineri au pus la lucru telefoane noi. Pur si simplu am simtit cum imi creste nelinistea- (anxiety), si-mi creste pulsul, si mi se ridica tensiunea. Si am sperat sa nu ma cheme nimeni la telefon o vreme pina imi revin. Domnule... daca nu mi-au complicat astia existenta  -nu stiu ce sa mai zic. Am renuntat la un celular cu jumatate de an in urma  tocmai pentru multele servicii care mi le facea. Am nevoie doar de telefon nu de un milion de alte chestii. Dar m-am luat cu vorba- si subiectul asta e inca fierbinte in mintea mea...
Concluzia este ca nu-mi place secolul asta deloc.
     Dar... n-am venit pe lume de capul nostru. Dumnezeu a avut in vedere istoria acestei planete de la inceputurile ei. Apocalipsa - zilele din urma sint pagini de istorie deja scrise in Cartea vesniciei. Dumnezeu stie cit va dura lumea asta si istoria omenirii se va incadra exact in timpul stabilit de El. Dar nu numai...El a pregatit oamenii si i-a presarat in istorie. El l-a pus pe Adam la vremea hotarita si generatie dupa generatie au venit la rind populind lumea si pasind in scenele istorice cunoscute dinainte de Creator. Cu siguranta ca nici pe noi, cei din aceasta generatie nu ne-a trecut cu vederea.
     Doar amintiti-va de imparateasa Estera... Mardoheu ii spune la un moment dat (Estera capitolul 4) ca este posibil ca a devenit imparateasa tocmai pentru un moment ca cel in care paseau everii chiar atunci- fiind amenintati cu moartea - dupa planul lui Haman. Si noi am fost pusi in istorie in vremea asta pentru un lucru oarecare. Chiar daca nu sintem implicati in lucruri mari- avem istoria noastra de implinit. Daca numai un suflet beneficiaza de trecerea noastra prin istorie- si ne-am facut misiunea cu acel suflet- am implinit planul Creatorului.
    Si daca Estera a trait vremuri grele... si au fost vremuri grele cu adevarat- nu stim exact nici noi ce ne asteapta. Posibil sa fim ultima generatie a acestei planete. Lucruri marete ar trebui sa se intimple si noi sa fim parte din experienta asta grozava. Estera n-a facut mare lucru- doar a fost la momentul potrivit la locul potrivit si s-a lasat folosita de Dumnezeu. Nici noua nu ni se cere decit sa fim ceea ce Dumnezeu doreste sa fim si sa ne lasam folositi...Si lucruri grozave se pot intimpla.
    Ca nu traim astazi ca asa a evoluat lumea asta si s-a ajuns de la molusca la maimuta si apoi la noi... ci pentru o vreme ca asta am fost planuiti de Creatorul nostru...Sa nu stricam deci planul Domnului... si nici sa nu credem ca era mai bine sa ne fi nascut altadata. Existenta noastra nu este intimplatoare... ci am ajuns in existenta special  pentru o vreme ca aceasta...Asa ca hai sa ne uitam in jur sa vedem si sa intelegem ce avem de facut si sa nu stam degeaba.

No comments: