13 August 2016

SA NE RIDICAM DEASUPRA FURTUNILOR...

Din Above the storm
de Carol Hopson
tradus Rodica Botan

Ati privit vreodata un vultur in zbor? Este absolut incredibil cit este de maiestuos; dar ceea ce este si mai uimitor este felul cum se comporta vulturul in timpul furtunii. Vulturul este o creatura atit de diferita de celelalte pasari, pentru faptul ca in timp de furtuna nu isi cauta adapost si nu devine nervos si nelinistit cind vede ca se apropie vijelia. Vedeti voi, vulturul este totdeauna pregatit pentru orice eventualitate, pentru orice situatie teribila ar aduce furtuna… pentru ca, daca va amintiti din articolele prcedente, el a petrecut citiva ani in tinerete studiind furtunile si curentii de aer si stie cum sa adulmece furtuna si la ce anume sa fie atent… stie ce il asteapta si stie cum sa se descurce in orice situatie. Inainte de a-si cauta partenera de viata, un vultur isi petrece aproape trei ani in inaltimile cerului in diferite clime, temperaturi si invata cum sa se adapteze si sa supravietuiasca in orice situatii.

El stie ca deasupra, in inaltime, dincolo de curentii de aer si de furtuna se afla o zona de liniste in care nu exista niciun pericol - si el a invatat cum sa foloseasca curentii de aer care aduc cu ei furtunile si foloseste acesti curenti ca sa se ridice dincolo de pericolul vinturilor ce formeaza vijelia. A practicat atit de mult, incit acum aceste lucruri i-au devenit a doua natura.

Asa ca vulturul sta calm in timp ce se apropie furtuna, ca el stie ce are de facut si este pregatit. Cind simte ca momentul este potrivit, isi ridica aripile si le incatuseaza intr-o pozitie ascendenta, si incaleca pe "furtuna", si astfel lasa curentii sa-l ridice sus, sus, acolo unde inca straluceste soarele. Furtuna bintuie nebuneste, dar el s-a ridicat deasupra ei, acolo unde nu-l mai poate afecta cu nimic si se desfata intr-un zbor lin sub lumina stralucitoare a soarelui.

Este atit de interesant faptul ca el isi inclesteaza, isi incatuseaza aripile intr-o pozitie ascendenta. Asta inseamna ca isi ridica aripile in sus in mod gradat, si astfel cind isi incatuseaza aripile el, este total convins in mintea lui sa se ridice in sus… Oare nu asta vrea Dumnezeu si de la noi?

Coloseni 3:1-2…"Daca deci ati inviat impreuna cu Hristos, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta Lui Dumnezeu. Ginditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamint."

Dorinta Lui este sa ne uitam tot timpul in sus dupa adevar, si nu in jos sa vedem cum bintuie furtuna, pentru ca sus este victoria noastra. Imi place ce spunea Corrie Ten Boom cind era inchisa la Auschwitz: "Uitati-va inauntrul vostru si o sa fiti depresivi, uitati-va in jurul vostru si veti fi in disperati, si uitati-va la Isus si veti fi odihniti." Tabloul unui vultur inaltindu-se dincolo de nori ne mai aminteste si de Isaia 40:31: "…dar ceice se incred in Domnul isi inoiesc puterea, ei zboara ca vulturii; alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc."

1 comment:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Indreapta-mi inima

Indreapta-mi inima SPRE TINE
in orice clipe de durere,
aceasta fi-va pentru mine
izvorul unic de putere!

Indreapta-mi inima SPRE TINE
in orice zi de bucurie,
aceasta-i taina ce-mi va tine
viata-n har si-n curatie.

Indreapta-mi inima SPRE TINE
in anii grei de incercare,
aceasta-mi va pastra-n suspine
nadejdea-n veci biruitoare.

Indreapta-mi inima SPRE TINE,
mereu, intreaga mea viata,
caci harul si puterea-mi vine
din dulcea Ta, Isuse, Fata.

Indreapta-mi inima SPRE TINE
ca ochii florilor spre soare,
atuncea zilele-mi senine
vor fi de-a pururi sarbatoare!

Traian Dorz, Cantarea Anilor