21 September 2018

MARE LUCRU...

     Mare lucru este sa te increzi in mina Celui Atotputernic. Ieri am avut o operatie la sira spinarii. O parte dontr-un disc ( 5 sau 6 in regiunea lombardica - sper ca am zis bine) a fost rupta si s-a asezat chiar pe nervul sciatic la piciorul sting.
     Cum sa va spun...am dus durerea asta cam de multicel. M-am tirit asa la munca si in vacanta in Egipt prin iunie- cruise pe Nil, apoi am vazut piramidele si alte temple pagine si biserici coptice si faraoni morti de mii de ani si multe alte antichitati. Am avut si o discutie cam dura cu Ramses cred ca al III-lea cel care a trait pe vremea lui Moise). L-am intrebat daca ii place ca a fost incapatinat si nu a lasat pe israeliti sa plece. Nu mi-a raspuns, dar eu i-am spus tot ce aveam de spus. L-am vazut si pe Tutancamon si...desi nu era voie mi-am facut o poza cu el ( dar pentru citiva dolari in plus - asa romaneste...). M-am suit si pe o camila  ca de...sa ma duc pina acolo cu spinarea rupta si sa nu o fac si pe asta...??
     Dar am venit acasa din vacanta si a trebuit sa accept operatia. Am avut multe operatii in viata mea si nu am fost intotdeauna linistita inainte de operatie. Au trebuit sa imi dea medicamente sa ma calmeze. Dar ieri...am facut circ in sala de operatie si cind m-am trezit, dupa mormaiturile obisnuite...si dupa si...am continuat circul. Adica glume si ris si voie buna cu personalul medical ... un adevarat party ...
     Nu imi vine sa cred ce fel de pace are Dumnezeu in magaziile Lui ...si cit de multa. De ceva vreme am realizat ca nu dupa fericire alerg desi ma simt bine in mijlocul multor bucurii marunte...dar vreau mai mult decit orice sa am pace.
     Nu cred ca noi realizam pentru noi insine care este lista corecta de prioritati a vietii noastre. Da, stim si apreciem pacea dar nu cred ca e prima pe lista. Am inteles de o vreme ca daca ai aceea pace pe care ti-o da Dumnezeu ,  imediat incep sa dispara alte prioritati...imediat se micsoreaza lista. Ca pacea ce o da El nu depinde de situatii, imprejurari, companii samd. Pacea asta intrece orice pricepere...si a noastra si a altora. Pacea este fenomenul nostru , starea noastra indiferent de ce este in jur. Si pacea este atragatoare si se ia...si pe cei din jur care, fara sa inteleaga macar , intr-o tragedie sau o situatie grava sunt atrasi de omul care sta in picioare si judeca clar fara sa se lamenteze si sa isi iasa din minti.              
     Copii nostrii au nevoie sa vada in noi pacea Lui  ca sa se poata dezvolta armonios. Batrinii nostrii au nevoie sa vada in noi pacea Lui ca sa poata adormi linistiti si sa isi traiasca ultimele lor zile gindind mai mult la drumul lor decit sa fie ingrijorati de soarta noastra.
     Am simtit nevoia sa impartasesc cu voi aceste ginduri. Nu am nici un merit cu asta - ci am doar multumiri pentru Dumnezeu pentru acest moment minunat in care sa ii multumesc pentru pacea care mi-a dat-o mereu - dar cu prisosinta aceste citeva zile din urma. Domnul sa reverse pacea Lui si peste voi . Domnul Isus ne promite asta...

"Va las pacea , va dau pacea Mea" Matei 18:20

2 comments:

cherie said...

Faraonul de care spui ca l-ai vazut in Egipt, sunt unii care spun ca a fost chiar Moise caci pe vremea lui el a impus credinta intr-un unic zeu si a facut un alt loc de inchinaciune, si a mutat valea regilor, adica mormintele si capitata... ceea ce a dus la alungarea lui si inlocuirea cu un general care l-a urmarit si l-a fugarit pana ce a luat tronul faraunul urmas... o adevara poveste foarte interesanta despre originile lui Moise insa scisa de un arab... Dar asa de interesant documentata ca eu mai ca as crede tot...
Exista, spune autorul, si o scrisoare din acea vreme ... dar arheologia desi prezinta mai multe dovezi decat biblia este mai greu de acceptat cand trebuie sa schmbe o conceptie.
Dar,,, tie iti doresc SANATATE !

Ioan said...

Asculta predica asta
https://wordpress.com/post/behaituloilorsiglasulpastorului.wordpress.com/14446