18 October 2015

SPECULATII SAU MULTUMIRI?

     Am lipsit o vreme de pe blog. Asa este cind si traiesti... "Viata bate filmul..." - i-am auzit pe unii spunind. Si cit e de adevarat! Uneori nici nu poti pune in cuvinte trairile vietii. Alteori nu ai timp, alteori nu ai vorbe, alteori nu ai energie... Citeodata viata nu doar consuma, ci pur si simplu stoarce din noi tot ce avem...
     Ieri l-am scos pe tatal meu din spital. Am petrecut trei nopti la capatiiul lui. Am impartit noi, copiii lui, responsabilitatile si ne-am organizat in asa fel incit sa nu il lasam singur nicio clipa. Nu de alta, dar sintem in ton cu versetul care zice: "Ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel!"
L-am dus la spital cu o hemoragie interna si, dupa 3 zile de spital si de teste pe toate partile, doctorii au zimbit si au zis ca nu au gasit nimic... doar parca niste urme ca ar fi fost ceva acolo, dar nu mai este. I-au dat singe de doua ori, ca sa stabilizeze numarul globulelor si... l-au trimis acasa.
       In tot timpul asta ne-am rugat noi, s-au rugat tatal meu, mama mea, prieteni si frati. Tatal meu este pregatit sa plece, dar mama mea nu este pregatita sa-l lase sa plece. Domnul a inteles acest lucru. Ce mi s-a parut mie ciudat a fost ca imediat dupa ce am vorbit cu doctorul care i-a analizat sistemul digestiv, dupa ce am mai vorbit cu specialistul care l-a trimis la urgenta si dupa ce am aflat ca tatal meu nu mai este in pericol... ne-am pus cu totii pe speculatii... Ce-o fi si ce-o pati... si daca n-au vazut doctorii bine??? si daca una si daca alta???... pina cind ne-am pomenit rusinati de Duhul Lui bun si milostiv. Adica... Dumnezeu il invie pe Lazar si-l scoate din mormint, si noi vrem sa gasim o explicatie omeneasca unei minuni dumnezeiesti. Noi ne-am rugat, Domnul l-a scos din groapa, si acuma, in loc de multumire, ne-am pus cu totii pe speculatii...
     Doamne, nu ne tine in seama... si iarta-ne cind asculti rugaciunile noastre, si noi nu raspundem cu smerenie si multumire! Deschide-ne inima sa vedem cite Mari Rosii ai despicat pentru noi si din cite stinci ne-ai dat apa sa bem! Stau uimita in fata minunilor pe care le-ai facut in scurta mea viata si sint convinsa ca ai lucrat cu bunatate si in viata fratilor mei! Adu-ne aminte de toate momentele noastre de criza in care ai fost linga noi si mareste-ne credinta! Si ajuta-ne sa ne amintim de toate binefacerile Tale... si sa Iti multumim!

No comments: