09 January 2013

PeGinduri


     Daca aud in fiecare zi un lucru sau doua care sa-mi dea de gindit, mi se pare un pas inainte, o treapta mai sus, si ma simt in elemental meu. Stiu ca am invatat ceva, ca am schimbat ceva la origine – la sistemul meu de gindire - si orice lucru pe care-l corectam in felul de a gindi va da roade cindva in viitor.
     Uite de pilda am auzit o fraza interesanta vizavi de Daniel, adolescentul luat ostatic , Daniel profetul, inteleptul la curtea celui mai mare imparat al acelei vremi, Daniel omul din groapa cu lei…acel Daniel . Era vorba de succesul acestui tinar – si ce anume lucru nemaipomenit de important a facut Daniel de a avut asa un success. Raspunsul este scurt si simplu… dar cu efecte nemaipomenit de lungi si de puternice. Daniel A STIUT SA-SI CONTROLEZE FOAMEA.
     Am cunoscuti, prieteni, oameni alesi si cumsecade de altfel care au pierdut tot ce au avut pentruca n-au stiut sa-si controleze foamea. Au muncit pe brinci cind au venit in America, au adunat, au construit…si cind era aproape gata proiectul si visul implinit…au inceput sa viseze si sa doerasca mai mult…si mai mult…si la un moment dat au pierdut totul. Din ce cauza? N-au stiut sa-si controleze foamea. Exista tot felul de “fomi”( asta nu cred ca-i corect romaneste- il astept pe Alin Cristea sa-mi confirme, sa-mi faca observatia...sa imi spuna "Ba...cutare, nu se scrie asa") . Si ca sa scurtez articolul dar sa va dau un exemplu care sa fie absolut convingator, va amintesc de foamea Evei… Nu cred ca Adam a fost flamind dar Eva a fost…inca o muscatura…numai una…In contrast cu Eva, Daniel spune…Nu, “mercy beucoup”…eu nu vreau sa ma spurc cu bucatele imparatului. Trageti si voi concluziile ca eu imi rezerv dupa amiaza asta sa ma gindesc de cite ori mi-am otravit sufletul cind am muscat cind dintr-una, cind dintr-alta. Si chiar si in mod fizic…ma uit numai in oglinda si stiu exact de unde mi se trage…
     Cum zic americanii: ”food for thought” ( mincare de gindit)…sau simplu…”PeGinduri”.

No comments: