01 January 2013

OARE VA PUTEA DUMNEZEU SA NE DEA APA?

     Se apropie ora 12...trecerea spre 2013. Am vorbit cu Deb la telefon. Am lacrimat amindoua...o durere in suflet si una in trup. Ramin pe ginduri...apoi ma rog. Nu cred ca stiu sa ma rog bine- mai incerc odata...mai rog si pe Duhul Sfint sa insiste in dreptul meu. Multe ginduri  imi macina gindirea. Am decis sa ma-ncred oricum in El - vizavi de toate gindurile negre ce le am in ciuda necredintei mele...El poate...El poate muta muntii. Pentru moment simt ca imi cresc aripi...Dar nu tine mult si cum termin de rostit fraza cum alunec iarasi in indoiala si-mi curm zborul. Am deschis Biblia- ca daca cuvintele mele nu-s cu putere, in Biblie am sa gasesc ceva ce sa ma intareasca...
     Si citesc Psalm 78:19-20..."Oare va putea Dumnezeu sa puna o masa in pustie? Iata ca El a lovit stinca, de au curs ape, si s-au varsat siroaie. Dar va putea El sa dea si piine, sau sa faca rost de carne poporului Sau"?
     Cit pot fi de obraznica uneori. Asa au fost si israelitii...Oare poate Domnul sa intinda o masa si pentru noi? Ma mir citeodata ca nu mi se usca cerul gurii cind rostesc cuvinte fara rost. Prin mila lui am trecut atitia ani...oare mai poate sa ne treaca inca unul?
      Sintem la trecerea anilor...si nu stim ce aduce viitorul. In casa mea intr-un fel, si intr-a voastra altfel. Fiecare cu istoria lui. Dar, nu exista unul - unul macar care sa citeasca aceste rinduri si sa nu poata marturisi ca a trecut si el prin necazuri. Important este sa ne amintim din cite ne-a scos El biruitori. Evreii trecusera Marea Rosie, scapasera din Egpt, fusesera hraniti cu mana, condusi de un nor ziua si de  un rug de foc noaptea...si acuma se intrebau daca Dumnezeu le poate da apa. Si Domnul le-a dat - nu un pahar de apa ci "s-au varsat siroaie".
       Am sa ma opresc aici si vreau sa-mi amintesc la trecerea anilor despre siroaiele din viata mea. Daca cumva vi se pare potrivit...incercati si va amintiti si voi. Sint sigura ca in fiecare seceta El a fost prezent sa aduca apa...amintiti-va numai...

2 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

PSALMUL 72
18. Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeul lui Israel, singurul care face minuni!
19. Binecuvantat sa fie in veci slavitul Lui Nume! Tot pamantul sa se umple de slava Lui! Amin! Amin!

Marta said...

As vrea sa fiu linga voi dar sint doar cu gindul si iti aduc aminte ca pentru fiecare zi a anului Domnul spune NU TE TEME . Va imbratisam .